Jelle Vermoote bevindt zich aan vooravond van interessante toekomst

Jelle Vermoote, hier als lid van de nationale veldritploeg. (foto Belga) © belga
Redactie KW

Jelle Vermoote had er een meer dan goede winter 2018-2019 in het veld opzitten. Hij mocht alle manches voor de Wereldbeker rijden en eén en ander werd nog ruim overstegen door een vierde plaats op het EK in Rosmalen. Het leverde hem een selectie voor het WK in Denemarken op…

Daar durfde Vermoote op een toptienplaats te speculeren. Na de WB-manche in Hoogerheide werd hij evenwel ziek en in Bogense bleef hij steken op een schamele 31ste plaats, zodat hij met een dubbel gevoel va zijn winter 2018-2019 afscheid nam met Bogense toch als onvergetelijke ervaring. Vier, vijf maanden verder is Jelle Vermoote opnieuw druk in de weer als wegrenner en dat hebben de specifieke wegrenners begin juni ondervonden. “Ik hervatte in mei en alles verliep volgens plan. De eerste maand bouwde ik geleidelijk op met matige resultaten, maar vanaf juni stond ik er met, op uiteenlopend terrein, eerst een vijfde plaats in het golvende Roosdaal en een tweede in het vlakke Nevele.”

Je zou beginnen dromen van een switch naar de weg maar niet Jelle, die onverdeeld overtuigd blijft dat hij het vooral in het veld te zoeken heeft, al hoeft het één het ander niet helemaal uit te sluiten. In die optiek hoopt hij tijdens de hoogzomer van 11 tot 14 juli nog te kunnen deel aan de Ain Bugey Valromey Tour, een loodzware klimvierdaagse in Frankrijk. Jelle behoort alvast tot de voorselectie van negen. “Eerst nog mijn middelbare kwalificatie van elektrische installatietechnieker rimpelloos afdwingen”, blikt hij vooruit. “Dat kunnen ze mij alvast niet meer ontnemen maar in de herfst begin ik als student aan een nieuw avontuur in Howest Brugge voor bachelor sport & bewegen. Dan vang ik als veldrijder ook mijn termijn aan bij de beloften. Ik besef dat het een heikele combinatie wordt, maar moeilijk gaat ook.” (BCA)