Jean-Louis Malfait aan het werk in de Katjeskoers

Jean-Louis Malfait werd in februari ook al derde op het clubkampioenschap van zijn ploeg Gaverzicht-Be Okay in Deerlijk. (foto Bart) © VDB
Redactie KW

Nieuweling Jean-Louis Malfait werkte afgelopen weekend een dubbel programma af. Zaterdag werd de Hulstenaar twaalfde in Damme, zondag reed hij naar een 19de plaats in Waregem. Dit weekend staat de eerste grote afspraak van het seizoen op de kalender: Gent-Wevelgem voor nieuwelingen.

“Zaterdag is de wedstrijd in Damme gewoon op een sprint uitgedraaid. Waarschijnlijk stond er wat te weinig wind om het peloton uit elkaar te rijden. In de sprint werd ik uiteindelijk twaalfde. Het was ook de bedoeling om mezelf al eens te testen op de kasseien met het oog op komende zondag. In Waregem had ik aanvankelijk goede benen, maar in de derde ronde merkte ik dat er iets niet pluis was met mijn fiets, meer bepaald aan mijn stuur. Ik voelde met dus niet echt op mijn gemak, daardoor heb ik niet meer vol mee gesprint en finishte ik uiteindelijk als 19de”, aldus de tweedejaarsnieuweling van Gaverzicht-Be Okay. Malfait zette het seizoen trouwens heel goed in met een derde plaats op het clubkampioenschap in Deerlijk en een knappe zevende plaats de week erna in Staden. “Ik voel me inderdaad wel goed tot nu toe. Een echte uitschieter heb ik nog niet gehad, maar daar is nog tijd voor, dat komt nog wel. Het is trouwens vooral de bedoeling om een constant seizoen te rijden. Liever een seizoen met veel toptien- en topvijftienplaatsen dan een afwisseling tussen een 30ste of 40ste plek met af en toe eens een kleine uitschieter.”

Naar verluidt zouden er alleszins kasseien aan te pas komen in Gent-Wevelgem. Daarom vond ik het interessant om al te testen in Damme

Vorig jaar reed Malfait als eerstejaarsnieuweling al een mooi seizoen, met een vijfde plaats in Moorslede-Slypskapelle als hoogtepunt. Niettegenstaande hij nu een jaartje ouder is, vindt de Hulstenaar niet dat hij zichzelf grotere verwachtingen moet opleggen. “Het verschil tussen eerstejaars- en tweedejaarsnieuwelingen is toch relatief klein, vind ik.”

Parcours in Boezinge

Zondag staat de eerste grote koers van het seizoen op het programma: Gent-Wevelgem voor nieuwelingen, een interclub in de Beker van België en ook wel gekend als de Katjeskoers die verreden wordt op een plaatselijke omloop in en rond Boezinge. “Ik ken het parcours nog niet echt. Waarschijnlijk zal ik dat zondag wel eens verkennen voor de koers, maar naar verluidt zouden er alleszins kasseien aan te pas komen. Daarom vond ik het interessant om al eens te testen in Damme. Ik mik niet echt op een specifiek resultaat, ik wil er gewoon een goed gevoel aan overhouden, voelen dat ik de koers onder controle heb. Misschien kan ik dan wel ergens een plaats bij de eerste 20 of 30 verzilveren, maar dat is minder van belang voor mij.” (RRK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.