Jasper Dejaegher uit Gistel moet debuut bij beloften uitstellen

Jasper Dejaegher hoopt deze winter eens blessurevrij te blijven. © foto Bart
Redactie KW

Het nieuwe seizoen kon voor Jasper Dejaegher niet slechter beginnen. Na een operatie en een ziekenhuisopname moet de 19-jarige Gistelnaar enkele weken zonder fiets blijven. “Al die pech mag eens gaan stoppen”, zucht hij vanop zijn ziekbed.

Voor Jasper Dejaegher ging er de afgelopen jaren altijd wel iets fout. Zo ontwrichtte hij twee keer zijn schouder, wat ook leidde tot een operatie. Vorig seizoen kampte de renner van Gaverzicht-Be Okay dan weer met klierkoorts, een euvel dat gelukkig snel ontdekt werd. Deze keer is de boosdoener een hydrocoele, ook wel waterbreuk genoemd. “Het is op zich geen groot probleem, maar het was wel ambetant. Anderhalve week nadat het ontdekt werd, kon ik al geopereerd worden.”

Die ingreep verliep op vrijdag 21 februari volgens plan. “Na een halve dag mocht ik het ziekenhuis verlaten. Ik voelde het wel, maar had niet echt pijn. Zaterdag heb ik dan koorts gekregen. Toen het maandag nog niet beter was, ben ik naar spoed geweest. Ik zat ondertussen met een enorme zwelling. Dit is brute pech.”

Dankzij de antibiotica is de koorts vrij snel geweken, al is het nog niet duidelijk wanneer de eerstejaarsbelofte het ziekenhuis mag verlaten. Ook met betrekking tot zijn rentree in het peloton is het nog koffiedik kijken. “Normaal zou ik vier weken na de operatie voorzichtig mogen fietsen, maar dat zal nu wel meer zijn. Fietsen of gelijk welke andere sport zijn de komende tijd niet aan de orde. Mijn plaats is momenteel in bed of in mijn zetel.”

Strandraces

De Gistelnaar klinkt duidelijk aangeslagen door de nieuwe tegenslag, terwijl hij wel mag terugblikken op een geslaagde winter. “Ik heb me in de strandraces inderdaad in de kijker kunnen rijden. Ik was zelf aangenaam verrast van het niveau dat ik haalde. Zo verloor ik in Oostende net de sprint voor de zege. En ook over mijn 17de plaats in De Panne was ik tevreden, want die strandrace heeft het beste en sterkste deelnemersveld.”

Concrete ambities voor het komende wegseizoen wil Dejaegher voorlopig niet uitspreken. “Het is nog afwachten wat ik waard ben tegen de oudere mannen, maar ik wil wel af en toe eens meedoen met de beteren. In de zomer zijn er twee rondjes waar ik graag aan de start zou staan, maar ik weet natuurlijk nog niet wanneer ik weer op niveau zal zijn. En het moet ook te combineren zijn met mijn studie ergotherapie, want dat blijft het belangrijkste.” (AC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier