Jasper Bert strijdt om Belgische titel in zijn eigen achtertuin

Zondag strijden de dames en heren juniores in Vichte om de Belgische driekleur. Jasper Bert van Gaverzicht-Be Okay kent de omloop als geen ander en is dan ook ambitieus voor een BK in zijn Vichte. “Ik ga met open vizier koersen.”

Jasper Bert is aan een degelijke wegcampagne bezig. (foto Bart) © VDB

Zondag zoekt het juniorespeloton een opvolger voor Remco Evenepoel. Als thuisrijder kent Jasper het parcours als zijn broekzak. De start en aankomst in Vichte ligt nota bene op een kilometer van zijn voordeur. “In de eerste kilometers gaat het onmiddellijk bergop. Via enkele kleine en smalle baantjes komen we vervolgens aan de achterkant van de Tiegemberg. Daarna volgt nog een tweede klim die steiler is. Ideaal voor de punchers om het verschil te maken. Hierna volgen er een paar brede banen naar de aankomst toe.” De heren juniores moeten acht ronden van 15,5 kilometer afleggen of in totaal 124 pittige kilometers. Jasper rekent een aantal West-Vlaamse renners bij de favorieten. “Provinciaal kampioen Ramses Debruyne lijkt me de te kloppen man. Ook mijn ploegmaat Jasper Dejaegher moet hier uit de verf kunnen komen.”

De tweede Tiegemberg is steiler. Ideaal voor de punchers om het verschil te maken

Voor de finishers wordt het moeilijk. De lange brede banen na de tweede beklimming spelen in hun nadeel. “Belgisch kampioen tijdrijden Lars Van Ryckeghem lijkt me als enige bekwaam om solo aan te komen.” Daarnaast denkt Jasper ook aan Mathias Vandenborre. “Hij kan misschien verrassen.”

Attractief koersen

Jasper werkt ontspannen toe naar het BK van deze zondag. Hij heeft er al een degelijk seizoen opzitten en voelt aan dat hij conditioneel in orde is. Vorig weekend werd hij nog 20ste in Kruishoutem. “Ik viel een paar keer aan en er zat snee op. Ik voelde me goed op de fiets.” Deze week staat volledig in het teken van het BK van zondag. Donderdag volgt nog een generale repetitie in de Omloop der 3 provincies. “Ik moet op het laatste moment invallen. De zware omloop langs de Vlaamse Ardennen moet me liggen.” Hierna last Jasper twee dagen relatieve rust in waardoor hij zondag fit aan de start van het BK wil staan. “Ik ga met open vizier koersen. Ik wil de wedstrijd mee hard maken en zo een mooi uitslag behalen.” Na het BK last Jasper door de examens een rustpauze in. In de zomermaanden wil hij zich tonen in de klimkoersen. “De omlopen van Harzé en Herbeumont liggen me. Door goed te presteren wil ik een selectie veroveren voor La Philippe Gilbert. Daar wil ik zeker tonen wat ik kan”, besluit Jasper.

Belgisch kampioenschap op de weg voor heren en dames juniores in Vichte-Anzegem. Zondag 2 juni 2019. Start dames om 11 uur aan Firma Steeno, Oudenaardestraat in Vichte voor 77,5 km (5 ronden). Start heren om 14.30 uur voor 124 km (8 ronden). Aankomst aan Firma Bart Declercq, Oudenaardestraat 21 in Vichte. Parcours (ronde van 16 km): Oudenaardestraat, Heirbaan, Materzeelstraat, Hulstweg, Sint-Antoniusstraat, Scheihoekstraat, Landergemstraat, Schernaai, Tiegemberg, Walbrugge, Bergstraat, Meuleberg, Hellestraat, Tjampensstraat, Pastoor Verrieststraat, Ingooigemsestraat, Klijtberg, Bosstraat, Oudenaardestraat. (TVB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.