Jaron Wydooghe wil in 2019 alles op alles zetten

Jaron Wydooghe (links) werd deze zomer tweede in de Internatie in Reningelst. In de sprint toonde Florent Breye zich net iets sneller. (Foto Bart) © VDB
Bram Vanlerberghe

De Lichterveldse derdejaarsbelofte Jaron Wydooghe (20) kan terugblikken op uitstekende zomermaanden, met tal van ereplaatsen en een overwinning in Sint-Ulriks-Kapelle. De renner van Home Solution-Soenens wil zijn seizoen in schoonheid afsluiten, alvorens de overstap naar een nieuwe ploeg te maken.

Drie tweede plaatsen, een zege in juli en nog enkele ereplaatsen in augustus. Het mag duidelijk zijn dat Jaron Wydooghe op dreef is. Dat beaamt de Lichterveldenaar. “Ik ben vooral goed uit de Ronde van Luik gekomen. Na twee tweede plaatsen (in Lichtervelde en Reningelst, red.) won ik in Sint-Ulriks-Kapelle, wat mij een boost gaf. Jammer genoeg werd ik pas tweede in de Internatie Reningelst, wat voor mij een doel was. Ik verloor na een millimeterspurt. Al bij al ben ik tot nog toe tevreden van mijn seizoen.”

“Bij GM Recycling, het huidige VL Technics-Experza-Abutriek, zal ik een uitgebreider programma kunnen rijden”

In eigen Lichtervelde werd het ook een tweede plaats. “Door een mindere samenwerking in de laatste ronde bleven we niet meer voorop. De man die mee was, wilde niet meer ronddraaien. Daardoor kon het groepje achter ons nog aansluiten. Zo ging het naar een sprint. Ik had al enkele ronden op kop gereden, waardoor ik uiteindelijk iets te kort kwam in de sprint.”

“Ook over augustus ben ik zeker tevreden met enkele toptienplaatsen. Ik wil mijn seizoen op een geleidelijke band laten lopen. Je seizoen loopt op en neer. De conditie is zeker goed en die wil ik aanhouden tot het einde van het jaar.”

Nieuwe ploeg

Het zijn dan ook zijn laatste maanden bij Home Solution-Soenens CT. “Ik ben ook al bezig met volgend seizoen. Het vierde jaar is een heel belangrijke campagne. Ofwel zet je de stap naar de grote jongens, ofwel niet. Dit jaar begonnen de ploegen ook al te scouten. Volgend seizoen zet ik alles op alles en zie ik wel waar ik geraak. De voorbije maanden geven me zeker een boost. Volgend jaar trek ik naar VL Technics-Experza-Abutriek, dat verandert in GM Recycling. Daar rijden ze een heel mooi programma met bepaalde andere koersen die mij liggen. Qua omkadering en begeleiding staat de ploeg op hetzelfde niveau, enkel het programma is uitgebreider. Sowieso kan ik al terugblikken op twee mooie seizoenen bij Home Solution-Soenens CT. Ik kon er zeker niet klagen.” (BV)