Jarne Jacques wil bloedvorm verzilveren in interclubs

Jarne Jacques. (Foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

Eerstejaarsbelofte Jarne Jacques (19) heeft woensdagmiddag een 44ste plaats behaald in de Scheldeprijs in Schoten. Daarmee bewijst de Zillebekenaar dat hij, ondanks een operatie aan zijn wijsheidstanden enkele weken geleden, vlot de overstap naar de beloften heeft gezet.

Jarne Jacques verteerde zijn overstap naar het beloftencategorie zeer vlot. Hij vindt al goed zijn weg in het beloftenpeloton en reed al bijna al zijn wedstrijden uit. “Over mijn eerste wedstrijden ben ik zeker tevreden”, opent Jarne. “Ik kende een goede winter en ben duidelijk sterker geworden. In Haringe bijvoorbeeld haalde ik al een 14de plaats in Haringe. Daarnaast kon ik enkel in Meulebeke en maandag in Moorslede mijn wedstrijd niet uitrijden. Al snel was de beslissende vlucht gaan vliegen. Ikzelf had geen al te beste dag en moest de wedstrijd vroegtijdig verlaten.”

“Ik kende een goede winter en ben duidelijk sterker geworden”

Wijsheidstanden

Jarne verkeert duidelijk in een goede conditie, maar moest enkele weken geleden toch even zijn fiets aan de kant zetten om zijn wijsheidstanden te laten verwijderen. “Deze operatie stond al voor het seizoen vast”, vervolgt Jarne. “Het was niet ideaal, maar toch had ik er niet te veel last van. Op 24 maart trad ik opnieuw in competitie in de kermiskoers van Moorslede. Ik had wel nog een suf gevoel, maar toch reed ik de wedstrijd uit. Maandag had ik gewoon een slechte dag, dus met mijn conditie zit het ondanks de operatie toch zeker goed.”

Scheldeprijs

Woensdagmiddag nam Jarne deel aan de Scheldeprijs, de eerste manche van de beker van België voor beloften en elite zonder contract. Jarne wou daar zijn goede conditie tonen en deed het uitstekend. Na een lastige wedstrijd van 151 kilometer finishte hij op een knappe 44ste plaats. “Er werd heel de dag enorm snel gereden”, gaat Jarne verder.

“Als eerstejaarsbelofte wil ik dit jaar vooral ervaring opdoen”

“Achteraf zag ik dat we rond de 45 gemiddeld hadden. Heel de dag werd er serieus doorgereden. Al vroeg in de wedstrijd ontsnapte er een groep van een tiental renners. Zij bleven heel de wedstrijd voorop en uiteindelijk was het oud-prof Pieter Jacobs die won. Ikzelf kon mij de volledige dag handhaven in het peloton en zo werd ik uiteindelijk 44ste. Een prestatie die me hoop heeft voor de toekomst. Wat mijn verdere doelen zijn dit seizoen? Als eerstejaarsbelofte wil ik dit jaar vooral ervaring opdoen en sterker worden. Toch hoop ik om af toe eens prijs te kunnen rijden”, besluit Jarne. (Simon Dekaezemaker)