Jari Meersman begint aan eerste seizoen als junior

Stijn Moerman

Na een winter op de piste begint Jari Meersman straks aan zijn eerste seizoen bij de juniores op de weg. De Meulebekenaar hoopt vooral veel bij te leren en misschien al eens te mogen proeven van het grote werk. “Maar met Zannata-Galloo CT Menen zit ik alvast bij een fantastische ploeg”, aldus Jari Meersman.

“Als voorbereiding op het nieuwe wegseizoen heb ik deze winter wekelijks op de piste gereden”, opent Jari Meersman, die vandaag (5 april, red.) zijn 17de verjaardag mag vieren. “Af en toe heb ik ook een wedstrijdje meegepikt – ik heb er denk ik een stuk of zes gereden – en het ging behoorlijk goed. Op het Belgisch kampioenschap heb ik niet aan alle disciplines meegedaan. Ze liggen me niet allemaal even goed en daarom vond ik het beter om te kiezen. Wat ik het liefst doe? Vooral de puntenkoers, want dat duurt iets langer en dat ligt me beter.”

Ik heb er bewust voor gekozen om mijn seizoen wat later te starten

Na een korte rustperiode begint de Meulebekenaar aan zijn eerste seizoen als junior op de weg. “Ik heb er bewust voor gekozen om mijn seizoen wat later te starten. Veel wedstrijden staan er immers niet op het programma in het begin en ze zijn allemaal snel volzet. Ik heb wel al gestart aan de wedstrijd in Kachtem. Ik stond iets te ver bij de start van de koers. Het tempo lag meteen hoog en ik moest in de eerste ronde al twee keer voet aan grond zetten. De vogels waren dus al meteen gaan vliegen. Maar het gevoel zat goed. Onlangs ben ik met Zannata-Galloo mee op stage geweest naar het Spaanse Mojacar. Het was mijn eerste keer, maar het was een fantastische ervaring en ik heb het goed verteerd. We zitten bovendien met een heel leuke bende. Het is een fantastische ploeg.”

Uitrijden

“Normaal gezien begin ik dit weekend of de week erop volop aan mijn seizoen. Als ik door de ploeg geselecteerd word, begin ik komend weekend in Nederland. Anders is het zeker de week erop in Tielt. Mijn verwachtingen? Als ik mijn koersen zou kunnen uitrijden, zou het al nen grooten zijn. Al de rest die erbij komt, is leuk meegenomen. Het zou uiteraard leuk zijn om ook af en toe eens een grote wedstrijd te mogen betwisten, want het is toch heel anders koersen dan rond de kerktoren. Maar ik lig er ook niet wakker van. We zien wel hoe het seizoen evolueert”, besluit Jari Meersman, die in zijn vijfde jaar aan de sportschool in Brugge zit. “Maar niet in de optie wielrennen, waardoor ik wekelijks acht uur les heb in verschillende sporten. Het is soms wel eens lastig als je daarna nog moet gaan trainen, maar ik doe het nog altijd heel graag.”