Jamie Pattyn mikt op de top 20

Jamie Pattyn is deze week op reis naar het Griekse Rhodos. (foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

Torhoutenaar Jamie Pattyn (22) is bezig aan zijn negende wielerseizoen. Onlangs werd de Molenspurter 18de in Oostnieuwkerke-Sleihage. “Ik wil nog zoveel mogelijk top 20-plaatsen bemachtigen in het regionale circuit.”

“Ik ben begonnen met koersen bij de tweedejaarsnieuwelingen. Mijn jaar als tweedejaarsjunior steekt erboven uit. Drie overwinningen kon ik behalen: Harelbeke, Zwevezele Vanneke en Lichtervelde, telkens in de sprint van een klein groepje. Mooie herinneringen. Als eerstejaarsbelofte kon ik me nestelen in de kopgroep op het BK, maar finaal werden we gegrepen. Mijn belofteperiode verliep vooral met ups en downs.”

Als eerstejaarselite is het een gezonde ambitie om met regelmaat te presteren

“Ik ben overgestapt van Mysenlan-Spie naar de Molenspurters Meulebeke, omdat ik een ploeg dichterbij huis zocht. Op het clubkampioenschap in Meulebeke zette ik het seizoen slecht in door een val zonder erg. Daarna werkte ik vooral interclubs af zoals Gent-Staden en de Beker van België-manches in Schoten en Wieze. Telkens werd het een massasprint en dat is niet echt mijn ding. Na Wieze heb ik me vooral gefocust op de kermiskoersen met het PK als tussendoortje. In Ruddervoorde-Baliebrugge viel ik net buiten de top 20. In Oostnieuwkerke-Sleihage stonden 130 renners aan de start. Door de hevige wind werd het een afvallingsrace waarin slechts 25 renners de eindmeet konden bereiken. Met mijn 18de plaats was ik heel tevreden. Deze week zet ik de fiets langs de kant om een rustperiode in te lassen. Samen met mijn vrouw trek ik naar het Griekse eiland Rhodos. Eenmaal thuis pik ik de draad met de regionale wedstrijden weer op. Als eerstejaarselite is het een gezonde ambitie om met regelmaat te presteren. Graag zou ik nog eens in de eerste tien willen finishen, maar een plek in de top 20 geeft me ook al veel voldoening. Natuurlijk speelt het aantal deelnemers daarin een rol. In de zomer zal ik geen ronde rijden door de combinatie met mijn werk. Maar voor de avondcriteriums teken ik trouw present”, sluit de toekomstige IT-specialist bij Savaco in Kortrijk af. (JV)