Hermans en Iserbyt reden in de derde ronde weg van de concurrentie. In het slot kwam Belgisch kampioen Toon Aerts (Telenet Baloise Lions) ook nog voorin aanklampen, maar hij moest snel alweer afhaken door mechanische pech. Aerts zou uiteindelijk als negende finishen. In de laatste ronde schudde Iserbyt een ultieme versnelling uit zijn benen en hij loste Hermans, die uiteindelijk tweede werd op zeventien seconden.

Mathieu van der Poel won vier van de voorbije vijf jaar in Gieten, maar stond deze keer niet aan de start. De Nederlander zette vorige week nog maar een punt achter zijn wegseizoen. Hij maakt waarschijnlijk op 22 oktober zijn comeback in de avondcross in Woerden.

(Belga)

Hermans en Iserbyt reden in de derde ronde weg van de concurrentie. In het slot kwam Belgisch kampioen Toon Aerts (Telenet Baloise Lions) ook nog voorin aanklampen, maar hij moest snel alweer afhaken door mechanische pech. Aerts zou uiteindelijk als negende finishen. In de laatste ronde schudde Iserbyt een ultieme versnelling uit zijn benen en hij loste Hermans, die uiteindelijk tweede werd op zeventien seconden. Mathieu van der Poel won vier van de voorbije vijf jaar in Gieten, maar stond deze keer niet aan de start. De Nederlander zette vorige week nog maar een punt achter zijn wegseizoen. Hij maakt waarschijnlijk op 22 oktober zijn comeback in de avondcross in Woerden.(Belga)