Ieben Verbeure hoopt op goed resultaat in zijn eigen Wakken

Ieben Verbeure. (Foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

Tweedejaarsnieuweling Ieben Verbeure (16) start zaterdag in de thuiskoers in Wakken. De renner van de Molenspurters Meulebeke begon als miniemen met wielrennen en is zo bezig aan zijn negende seizoen. Vorige zomer kende hij wel pech door een gebroken knie.

“Eind juli vorig jaar brak ik mijn knie in een koers in Veldegem”, aldus Ieben Verbeure. “Er vielen een aantal renners voor mij en ik kon hen niet meer ontwijken. Een gebroken knie was het verdict. Meteen kon ik ook een kruis maken over de rest van het seizoen. Een lange revalidatie moest ik afwerken. Twee tot drie maanden ging ik quasi dagelijks langs bij de kinesist.”

“Eind juli vorig jaar brak ik mijn knie in een koers in Veldegem. Ik heb een lange revalidatie moeten afwerken”

“De winter verliep ondanks die tegenslag redelijk goed. Ik mocht rap terug fietsen en heb goed kunnen trainen. Van mijn knie heb ik amper nog last. Ook al waren mijn eerste wedstrijden niet echt schitterend, ondertussen heb ik mijn draai teruggevonden in het peloton. Het gaat steeds beter en beter. Begin april in Ledegem heb ik mijn eerste koers uitgereden met een 34ste plaats op 66 deelnemers. In het Criterium van Westhoek behaalde ik tweemaal een toptienplek en in het klassement sta ik momenteel vierde. We zullen zien hoe het verder loopt. Het klassement is niet per se een doel op zich. Als mijn uitslagen in dezelfde lijn blijven, zal mijn positie in de ranking niet veel veranderen. Natuurlijk zorgt zo’n klassement wel voor extra motivatie.”

Lekke banden

“Vorig jaar was er geen koers in Wakken. De reden hiervoor weet ik niet, maar ik ben blij dat er nu wel één is. Het parcours is niet ver van mijn huis. Het is een mooie omloop. Graag zou ik een goed resultaat behalen”, vertelt de leerling van de sportschool VILO in Meulebeke. “Hopelijk blijf ik gespaard van pech. De laatste koersen rekende ik meermaals af met lekke banden. Maar dat hoort er nu eenmaal bij. Een koers waar ik nog naar uitkijk? In juli is er een wedstrijd in Dentergem. Eigenlijk ook een thuiskoers, aangezien Wakken een deelgemeente is van Dentergem. Daar wil ik me ook wel tonen”, besluit de renner van de Molenspurters. (JV)