Ibe Clabau heeft er zin in

Het kriebelt bij Ibe Clabau. (foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

Nu de zon volop van de partij is, ontwaken ook onze West-Vlaamse jeugdrenners uit hun winterslaap. Dit weekend staan er verschillende clubkampioenschappen op het programma, ideaal om te testen hoe het gesteld is met de conditie na maanden trainen. Ook Ibe Clabau kijkt al een aantal weken hard uit naar de opener van zijn koersseizoen.

Ibe Clabau begint aan zijn derde seizoen als wielrenner. De tweedejaarsnieuweling begon zijn sportieve carrière nog als voetballer, maar schakelde al snel over op de wielersport. In navolging van zijn pepé en nonkel. “Koersen zit in de familie”, knikt de 15-jarige. “En ik vind het ook gewoon een zalige sport om zelf te doen! Een rustige duurtraining onder een stralend lentezonnetje, meer moet dat voor mij niet zijn.”

Trainen is leuk, maar het seizoen mag nu wel beginnen. Mijn winter is goed verlopen en ik denk dat de conditie in orde is

De afgelopen weken kon hij volop van zijn hobby genieten. Geen wonder dat het ook voor zijn eerste wedstrijd van het jaar stilletjes aan begon te kriebelen.

“Ik heb er echt veel zin in”, bevestigt de Poperingnaar enthousiast. “Trainen is leuk, maar het seizoen mag nu wel beginnen. Mijn winter is goed verlopen en ik denk dat de conditie in orde is. Tijdens de ploegstage kon ik alvast veel vertrouwen opdoen, met dank aan onze ploegleider Floris Thoré voor zijn trainingsschema’s. Ik voel dat ik deze winter opnieuw progressie heb geboekt, maar pas na mijn eerste koersen zal ik weten waar ik effectief sta. Hopelijk wordt een mooi resultaat in Meulebeke de start van een schitterend seizoen.”

Ambitieus

De nieuweling van Wielerteam Ieper kijkt ook al eens verder dan het clubkampioenschap en klinkt behoorlijk ambitieus als we hem polsen naar zijn doelen voor de komende maanden. “Als eerstejaars had ik het nog moeilijk om al mijn wedstrijden uit te rijden, maar ik ben nu een jaartje ouder en sterker, dus ik verwacht er wel wat van. Ik zou graag een paar keer in de top 20 finishen en wil me op het provinciaal kampioenschap laten opmerken. Daarnaast spreken ook de manches van de Beker van België me aan. Net zoals de Tour de La Basse-Meusse, een tweedaagse in de Ardennen.”

We hebben een aantal sterke renners in de ploeg en komen allemaal uitstekend overeen. Dat is op stage voldoende gebleken

“We hebben een aantal sterke renners in de ploeg en komen allemaal uitstekend overeen. Dat is op stage voldoende gebleken. Alleen al voor de sfeer hoop ik erbij te zijn op de interclubs en rittenkoersen.” (lacht) “Nee, serieus. Presteren is belangrijk, maar genieten van mijn hobby en me amuseren komt altijd op de eerste plaats!” besluit de student houtbewerking aan het VTI van Poperinge. (BVS)