Helpt Stijn Steels uit Meulebeke zijn kopman bij Deceuninck-Quick-Step aan winst in GP Jean-Pierre Monseré?

Stijn Steels voelt zich prima bij zijn nieuwe ploeg Deceuninck-Quick-Step. © foto Belga
Stijn Moerman

Door de coronaperikelen in de UAE Tour werden de deelnemende teams even in quarantaine geplaatst. Stijn Steels en zijn ploegmaats bij Deceuninck-Quick-Step werden gelukkig gezond verklaard en zo is de ingeweken Meulebekenaar op tijd terug om deel te nemen aan de GP Jean-Pierre Monseré in Roeselare. “Mijn doel? Onze kopman Fabio Jakobsen aan de overwinning helpen”, aldus de neef van Tom Steels.

Na de Volta a la Comunitat Valenciana was Stijn Steels (30) in de UAE Tour bezig aan zijn tweede rittenkoers in de kleuren van zijn nieuwe ploeg Deceuninck-Quick-Step. Die laatste ronde werd echter op twee ritten van het einde stopgezet doordat het coronavirus COVID-19 opdook in het wielerpeloton. Alle teams werden in quarantaine geplaatst tot de onderzoeken afgerond waren.

“Het vervelendste was dat we vastzaten op onze kamers en niets konden doen”, aldus Stijn Steels. “Van stress omwille van het virus was er geen sprake. We hadden immers rap het gevoel dat er niets aan de hand was. Veel meer dan wachten op de resultaten konden we dus niet doen. Voor de ploegleiding was het wel stresserend, want zij moesten alles reorganiseren om ons thuis te krijgen. Dat vroeg toch heel wat papierwerk. Maar alles is uiteindelijk vlot gegaan. Sinds maandag ben ik terug thuis. Dat was vooral voor de familie goed nieuws, want zij waren meer ongerust dan wijzelf. (lacht) Ik vond het vooral plezant om opnieuw op de fiets te kunnen zitten.”

GP Jean-Pierre Monseré

Op die manier kan de uit Westerlo afkomstige Meulebekenaar zijn oorspronkelijk programma afwerken en staat hij zondag dus aan de start van de GP Jean-Pierre Monseré in Roeselare. “Het parcours ken ik nog niet, maar ik heb gehoord dat het met plaatselijke rondes is. Ik verwacht dus een heel open koers, zeker met al die (pro)continentale teams aan de start. Zij zullen volle bak koersen, terwijl wij met Deceuninck-Quick-Step en Arkéa Samsic met Nacer Bouhanni waarschijnlijk een van de enigen zullen zijn die voor een sprint willen gaan. We zullen de koers moeten proberen te controleren en ik hoop kopman Fabio Jakobsen aan de zege te kunnen helpen.”

Over zijn eerste maanden in dienst van het team van Patrick Lefevere is Steels alvast heel tevreden. “Ik denk dat ik mijn job tot nu toe goed gedaan heb en de sfeer in de ploeg is fantastisch. Het is natuurlijk ook een voordeel dat ik de helft van de ploeg al kende. Op die manier is het meteen plezant. Er wordt hard gewerkt en iedereen verkeert al in een goede vorm. Hopelijk kunnen we er opnieuw een prachtig seizoen van maken.”

Snel zekerheid

“Wanneer ik voor het eerst contact had met deze ploeg? Kort na het voorjaar van vorig seizoen. We hadden een goed eerste gesprek en ik heb niet getwijfeld om te tekenen. (lacht) Het zou ook heel dom zijn om niet voor deze ploeg te willen rijden. Het deed wel deugd om zo snel zekerheid te hebben over mijn toekomst. Ik ben nu acht jaar prof en daarvan heb ik er zeven met een jaarcontract afgewerkt. Ik was het ondertussen wat gewoon, maar deze zekerheid deed wel deugd.”

Na de GP Jean-Pierre Monseré last Steels nog een stage in om zich klaar te stomen voor de rest van het voorjaar. “Die stage moet ik wel nog boeken, maar ik wacht het weer nog af. Met uitzondering van de E3 Harelbeke en de Ronde van Vlaanderen rijd ik dan alle voorjaarskoersen. Eigen ambities heb ik niet meer. Ik wil mijn werk voor de ploeg doen. Of dat zoals de voorbije weken de sprinttrein naar de laatste kilometer loodsen is of van bij de start op kop rijden is, maakt mij niets uit.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten