Harelbekenaar Maxim Delrue wil zich zaterdag laten zien in eigen stad

Maxim Delrue. (Foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

De prestaties van eerstejaarsnieuweling Maxim Delrue gaan almaar in stijgende lijn en dat is uiteraard goed nieuws. Hopelijk kan hij die goede conditie zaterdag eens tonen voor eigen volk in Harelbeke, waar de nieuwelingen koersen in het voorprogramma van de E3 Harelbeke voor juniores en de Driebergenprijs voor beloften en elite zonder contract. “Ik hoop dat ik me eens kan laten zien voor de vele supporters die er zullen zijn”, aldus Delrue.

“De wedstrijden vlotten inderdaad wel goed. Ik begin mijn koersen uit te rijden en het gaat elke week beter”, begint Maxim zijn verhaal. “Vorige zondag reed ik nog in Merelbeke, waar ik als 51ste van de 104 renners finishte in het peloton.”

“En zo gaat het al enkele weken: uitrijden in het peloton en ergens halverwege het deelnemersveld aankomen. Ik denk dat ik nu ongeveer klaar ben om de lat iets hoger te leggen voor mezelf: eens wegglippen met een kopgroep, in de top-10 eindigen… Als het een beetje lukt, dan zou ik graag al zaterdag beginnen met me eens te tonen. Ik heb al eerder dicht bij huis gekoerst, maar nu is het toch de eerste keer dat het zó dichtbij is.”

Van dromen

“Ik ga er alvast hard voor trainen en ik hoop dat ik me eens kan laten zien voor de vele supporters die er zullen zijn, de koers mooi kan uitrijden en nog een deftige uitslag kan verzilveren. Daarna staan er nog niet meteen bijzondere wedstrijden op het programma, al maak ik wellicht kans om voor een van de volgende interclubs te worden geselecteerd”, aldus de renner van CT Soenens-Booom.

“Ik vind wel dat ik de overstap naar de nieuwelingen goed verteerd heb. Aanvankelijk had ik mijn ambitie gesteld op uitrijden, maar zoals ik al zei denk ik dat ik nu stilaan wat meer van mezelf mag verwachten.”

“Winnen is iets waar iedere renner van droomt, ik natuurlijk ook, maar ik denk persoonlijk dat dit eerder iets voor volgend seizoen zal zijn.”

Wat klimwerk mag

De 15-jarige sportman koerst al een vijftal jaar en was aanvankelijk begonnen met cyclocross. “Er was in Stasegem een veldrit voor de LRC, we gingen er eens een kijkje nemen en al snel had ik de wielermicrobe te pakken”, gaat Maxim verder.

“Na een aantal jaar veldrijden ben ik intussen overgeschakeld op het wegwielrennen. Mijn mooiste resultaat tot nu toe behaalde ik bij de 13-jarige aspiranten in Waregem, waar ik als derde finishte in de sprint.

“Het liefst van al heb ik eigenlijk een lastige koers en daar mag gerust wat klimwerk aan te pas komen”, verklaart de leerling aan de sportschool in Meulebeke, waar hij de richting lichamelijke opvoeding volgt, uiteraard met wielrennen als keuzevak. (RRK)

NieuwelingenHarelbeke. Zaterdag 21 april. 40ste Memorial Ronny Vandecaveye. Organisatie: KWC Nut en Vermaak Stasegem. Inschrijving vanaf 12.30 uur in VTI, Stasegemsesteenweg, 40. Start om 14 uur, aankomst rond 15.35 uur. Parcours (61,2 km, verdeeld over 12 ronden): Stasegemsesteenweg, Heerbaan, Wijdhagestraat, Veldstraat, Stasegemsestraat, Gulden Sporenstraat, Berkenlaan, Acacialaan, Stasegemsesteenweg. (VW)