Guido Reybrouck Classic in Damme verwelkomt opnieuw een internationaal deelnemersveld

Naar jaarlijkse traditie werd de wedstrijd voorgesteld in het stadhuis van Damme in aanwezigheid van huidig burgemeester Joachim Coens, Guido Reybrouck himself en voorzitter Hubert Vannieuwkerke met zijn bestuur van de Vredespurters. © foto GD
Redactie KW

Zondag 22 maart wordt Damme opnieuw heel even het epicentrum van de aanstormende wielerjeugd. Nieuwelingen en juniores zullen er onderling betwisten wie er de 15de Guido Reybrouck Classic op zijn naam mag schrijven. De nieuwelingen maken er zelfs een tweedaagse van in de Memorial Dirk Bisschop.

“We hebben opnieuw gezorgd voor de nodige kasseistroken die onze wedstrijd altijd kleuren”, vertelt voorzitter Hubert Vannieuwkerke. “Het is enkel jammer dat de helling Oelemberg in Oedelem niet opgenomen kon worden in het parcours door werken. Voor de rest krijgen de renners in totaal een 12 km stenen voorgeschoteld met als uitschieter de Waterpolder die er jaarlijks slechter bijligt. Hopelijk mogen we terug een mooie winnaar kronen, want met Jasper Philipsen, Dylan Groenewegen en Remco Evenepoel kleurt onze lijst al indrukwekkend. Het deelnemersveld oogt opnieuw internationaal met verschillende buitenlandse ploegen naast onze eigen Vlaamse teams die hun sterkste renners zullen afvaardigen. Opvallend is de deelname van een Noorse ploeg en het nationale team van Polen.”

Ook deze organisatie moet rekening houden met het coronavirus. “Tot nu toe hebben we geen afzeggingen ontvangen, maar wel veel vragen uit het buitenland of de koers wel zal plaatsvinden”, vertelt Hubert. “Tot nu toe gaat alles gewoon door, maar hebben we wel al aanbevelingen gekregen van de UCI om eventuele besmettingen te vermijden. We houden de vingers gekruist, maar de situatie wijzigt bijna dag na dag en het is voor ons ook hopen op een virusvrije start.” (GD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten