Gilles Borra kijkt uit naar 2019

Gilles Borra. (Foto Bart) © VDB
Redactie KW

Het seizoen zit erop en dat is niet anders voor Gilles Borra. De tweedejaarsbelofte uit Keiem blikt met gemengde gevoelens terug.

“Of ik tevreden ben? Ja en neen. Ik was redelijk goed op het einde van het seizoen, maar in het begin ging het stukken minder. Ik merkte wel dat ik in de winter te weinig had getraind. Ik kende ook redelijk wat pech door valpartijen en lekke banden. Sinds ik terug met mijn trainer van bij de juniores, Hanneke Van Gucht, samenwerkte, merkte ik weer beterschap”, aldus Gilles, die op het PK in Bredene eind april net naast de titel pakte. “Tijdens de koers had ik nooit gedacht dat ik nog zou meestrijden voor winst. Ik was enkele dagen voordien nog gevallen in Ledegem en ook het koude en natte weer in Bredene zaten echt niet mee. Maar op het einde kwam ik heel mooi in stelling voor de sprint. Ik heb me echter laten verrassen door Tuur Deprez. Eigenlijk had ik niet mogen verliezen, maar zo zie je dat de prijzen pas aan de meet uitgedeeld worden.”

“Ik was redelijk goed op het einde van het seizoen, maar in het begin ging het stukken minder. Ik merkte wel dat ik in de winter te weinig had getraind”

De week erna won Gilles wel in Torhout-Wijnendale en eind augustus reed hij ook een voortreffelijke Tour du Piémont Pyrénéen. In de eerste etappe werd hij mooi vierde. Daarna won hij met zijn team EFC-L&R-Vulsteke ook de ploegentijdrit, zodat Gilles zelfs even met de gele trui mocht rijden.

Meer trainen

De komende weken neemt Gilles eerst wat rust om daarna een relatief zware winter door te maken. “Ik wil deze winter echt eens alles op alles zetten om mezelf zeker niets te kunnen verwijten. Het afgelopen seizoen had ik het gevoel dat mijn wintertraining wat te wensen had overgelaten, dat wil ik volgend seizoen niet. Misschien werk ik nog de Drenthe 200 MTB-marathon af, een mountainbikewedstrijd van zo’n 200 kilometer waarvan slechts een zestal op asfalt.”

“Volgend seizoen wil ik echt mezelf ontdekken, zien wat ik kan en me op alle soorten parcoursen testen. Hopelijk mag ik een paar overwinningen meepikken. Mijn eerste doel is Parijs-Roubaix, daarna volgt Luik-Bastenaken-Luik. Dan volgt er nog wat rondewerk, met Giro della Valle d’Aosta en de Tour du Piémont Pyrénéen. Als seizoensafsluiter neem ik er ook nog graag de Ronde van Lombardije bij, waar ik normaal gezien twee weken geleden ook zou starten. Ik zit echter met een bacteriële infectie op mijn longen en het is nu niet bepaald een koers waar je moet starten als je geen 100 procent bent.” (RRK)