Geen selectie voor Kattekoers voor Maxime De Poorter

Maxime De Poorter (21) zit niet in de nationale selectie voor ‘zijn’ Kattekoers. De Zillebekenaar eindigde de voorbije weken nochtans tweede in de Vlaamse Pijl en tiende in Parijs-Troyes.

Maxime De Poorter werd dit jaar al tweede in de Vlaamse Pijl. (Bart) © vdb

“Vorige week maandag liet ploegleider Wim Feys me weten dat er met Cedric Beullens maar één EFC’er in de voorselectie van Kevin De Weert zat. Een verdiende selectie voor Cedric, maar een domper voor mij dat ik niet kan aantreden in ‘mijn’ Kattekoers”, vertelt Maxime. “Dit jaar besliste de organisatie om geen regionale ploegen startrecht te geven. Er zullen dus maar zes Belgen aan de start komen in de Kattekoers.”

Bijna opgegeven

Maxime heeft zijn ontgoocheling een plaats gegeven en doorgespoeld met een tiende plaats in Parijs-Troyes (1.2) vorig weekend. “Na een aanloop van 60 kilometer volgden er acht plaatselijke ronden van 15 kilometer. Dan was het nog 20 kilometer naar Troyes. Tussen de profs kon ik net als vorig jaar (toen werd hij achtste, red.) een mooie ereplaats behalen in de sprint met een uitgedund peloton. Adrien Petit won deze editie. Collega-belofte Gerben Thijssen was eerste Belg op een vijfde positie. Met een tiende stek ben ik tevreden, want tijdens de wedstrijd dacht ik aan opgeven. Ik had last aan een spier in de kniestreek, maar koos toch om verder te rijden.”

“Mijn doel blijft een profcontract afdwingen”

Nu mikt hij op Handzame en de GP Wilfried Peeters in Mol. “De komende weken wil ik met de pedalen antwoorden, ik ben geprikkeld om goed te presteren in Handzame. Een interclub in eigen provincie en het parcours ligt me. Ik wil er mijn stempel drukken, want de conditie is goed. In Mol was ik vorig jaar 15de, ook daar wil ik iets laten zien.”

Geen selectie voor Kattekoers voor Maxime De Poorter
© vdb

Franse tweedaagse

In het weekend van de Kattekoers is er een tweedaagse in Frankrijk met EFC-L&R-Vulsteke. “De selectie was al gemaakt, omdat ze ervan uitgingen dat ik naar de Kattekoers zou mogen. Ik eis mijn plaats niet op en zal dat weekend gebruiken om te trainen. De weken erna ogen ook mooi met de prestigieuze Triptyque des Monts et Chateaux, Luik-Bastenaken-Luik en La Mirabelle. Voor de Ronde van Vlaanderen is het nog koffiedik kijken, want het is opnieuw Nations Cup en ik heb nog geen weet of er regionale selecties zijn. We zien wel, mijn doel blijft een profcontract afdwingen.” (AP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.