Geen schitterende seizoensstart voor Kjell Dejonghe

D
Redactie KW

Kjell Dejonghe (16) reed vorig jaar van de ene ereplaats naar de andere. Het leverde de Kasternaar een topvijftiennotering in WestSprint op en een mooie transfer naar het Van Moer Logistics Cycling Team van ploegleider Rik Devoogdt.

Negen keer top tien in 2017, waaronder een zevende plek op het BK tijdrijden voor eerstejaarsnieuwelingen en twee tweede plaatsen. Het zijn prestaties waarmee je wel mag thuiskomen na je eerste campagne bij de nieuwelingen. Daarmee behoorde hij ook tot de betere West-Vlamingen in zijn categorie. Het is dus niet verwonderlijk dat de verwachtingen in 2018 een stukje hoger liggen, zeker nu hij opnieuw een jaar ouder en sterker is geworden. Maar voorlopig kunnen we nog niet spreken van een spetterende seizoensstart. Slecht is het natuurlijk ook niet. Verre van zelfs, met een 19de en 17de plaats in zijn eerste koersen van het seizoen. Van paniek is dan ook nog geen sprake bij Kjell Dejonghe.

“Met de conditie zit het wel snor. Alleen de omstandigheden waren nog niet ideaal voor mij”

“Ik voelde mij wel goed de afgelopen weken. Ik heb goed kunnen trainen deze winter en met de conditie zit het ook wel snor. Alleen de omstandigheden waren nog niet ideaal voor mij. Telkens gingen we met een behoorlijk grote groep naar de meet en dat ligt me niet. Ik heb gewoon niet zo’n goede eindsprint. Vorige week, in Oordegem, kende ik wel een mindere dag en moest ik me beperken tot volgen. Ik was wat ziekjes de dagen voordien en waarschijnlijk zat dat nog wat in mijn benen. Ik hoop wel dat mijn beste vorm nog moet komen, want ik had er toch iets meer van verwacht. Het wordt tijd om me wat te herpakken”, blijft de tweedejaarsnieuweling strijdvaardig.

Nieuwe ploeg

En dan zullen de resultaten vanzelf wel volgen. De hardrijder uit Kaster zal alleszins kunnen rekenen op een paar sterke ploegmaats. De overstap van het Alu Decock-Litubel-Wielerteam Waregem naar Van Moer Logistics CT is hem alleszins goed bevallen. “We hebben echt wel een sterke ploeg en de sfeer is uitstekend”, knikt Dejonghe enthousiast. “Ik ben wel blij dat ik deze stap gemaakt heb. Ik ben ook van plan om dit jaar wat meer in de Vlaamse Ardennen te koersen, want ik rijd graag bergop.”

“Ik hoop wel dat mijn beste vorm nog moet komen, want ik had er toch iets meer van verwacht”

Ondertussen gaat Kjell al een goede vijf jaar mee in het peloton. Voor de nieuweling van Van Moer Logistics is het allemaal begonnen met op tv te kijken naar Tom Boonen. En toen zijn pépé een koersstuur op zijn kinderfietsje zette, was hij helemaal verkocht. “Daarna kreeg ik mijn eerste koersfiets en begon ik wedstrijden te rijden bij de miniemen. Veel is er ondertussen nog niet veranderd. Al ben ik nu vooral fan van Greg Van Avermaet en verloopt de combinatie met school ook niet altijd even gemakkelijk. Ik studeer houttechnieken aan het VTI van Waregem en de bel gaat pas om 16.45 uur. Dan moet ik nog met de bus naar huis en wordt het al snel laat vooraleer je kan trainen. Vooral in de winter is dat vervelend, maar het lukt wel en ik doe het met veel plezier”, besluit Kjell Dejonghe. (Beau Vandevyvere)