Rik Devoogdt is momenteel nog als ploegleider bij het Oost-Vlaamse Van Moer Logistics CT aan de slag, maar komt dus vanaf komend seizoen weer in West-Vlaanderen werken. "Rik was het beu om in een traditioneel team met veel te veel renners te werken en wilde iets nieuws", aldus voorzitter Defever. "Het niveau van de jeugd bij Menen gaat al jaren achteruit. Met Rik hopen we weer stappen voorwaarts te kunnen zetten."

"We willen weer grote namen naar Menen halen, zoals dat in het verleden al het geval was"

Opmerkelijke voorwaarde van Devoogdt was de komst van Koen Feys, momenteel nog als ploegleider bij Meubelen Gaverzicht-Glascentra aan de slag. "Hij heeft een neus voor talent, wat ook zo'n beetje zijn rol bij ons zal zijn. Rik zal een belangrijke rol spelen bij de transfers. We willen weer grote namen naar Menen halen, zoals dat in het verleden al het geval was."

Mattan blijft

Ook ex-profrenner Nico Mattan blijft ploegleider. Hij zal samen met Devoogdt de juniores onder zijn hoede hebben. De twee willen een complementair duo vormen. "Er zijn drie belangrijke pijlers bij ons", besluit Defever. "Discipline, structuur binnen de club en een positieve uitstraling naar de buitenwereld toe." (MP)