Fien De Wispelaere droomt van het BK in Liedekerke

Fien De Wispelaere rijdt op 60 procent van haar mogelijkheden rond, nadat ze recent klierkoorts moest overwinnen. (Foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

Tweedejaarsnieuwelinge Fien De Wispelaere overwon deze winter klierkoorts, werd vorig weekend ondanks materiaalpech 32ste in Gent-Wevelgem en kijkt nu al vooruit naar Dwars door de Westhoek en het BK in Liedekerke.

Tweedejaarsnieuwelinge Fien De Wispelaere (16) is goed aan het seizoen begonnen. Begin maart werd ze zevende in Heule en vorig weekend reed ze in Gent-Wevelgem ook met een goed gevoel rond. Door materiaalpech raakte ze wel niet verder dan een 32ste plaats. Voor Fien is het wel een geruststelling dat de conditie goed zit, want ze overwon nog maar net klierkoorts. “In de winter rijd ik op de piste”, opent Fien.

“Gelukkig was het niet zo’n zware versie van klierkoorts en kon ik in januari al opnieuw beginnen met de opbouw naar dit seizoen”

“Toch ging het niet zoals anders. Ik had geen goed gevoel tijdens de wedstrijden en de prestaties bleven uit. Ook was ik altijd zo vermoeid. En dus besloot ik om mijn bloed te laten controleren en toen bleek dat ik klierkoorts had. Gelukkig was het niet zo’n zware versie en kon ik in januari al opnieuw beginnen met de opbouw naar dit seizoen. Mijn voorbereiding was daardoor wel wat verstoord, maar ik ben blij met waar ik nu sta. Ik zit momenteel op 60 procent van mijn mogelijkheden, dus er kan wel nog wat bij, hé”, vertelt Fien al lachend.

Tijdrijden

Dit weekend rijdt Fien geen wedstrijden. Ze last een goed trainingsblok in om zo klaar te zijn voor het provinciaal kampioenschap tijdrijden van volgende week donderdag in Ruddervoorde. “Toch zal ik geen specifieke trainingen inlassen, hoor”, gaat Fien verder. “Ik ga gewoon goed trainen en dat vooral in functie van mijn doelen later op het seizoen. Toch wil dat niet zeggen dat ik geen ambitie heb op het PK. Vorig jaar werd ik derde en ik zou graag beter doen toen. Winnen wordt wel heel moeilijk met een sterke Marith Vanhove.”

“Vorig jaar eindigde ik op het BK als tweede, dus wil ik nu beter doen. Het belooft wel een spannende wedstrijd te worden”

Driekleur

Fien haar doelen liggen later dit seizoen. In de wedstrijd van Dwars door de Westhoek wil ze op dezelfde wegen revanche nemen voor haar materiaalpech vorig weekend tijdens Gent-Wevelgem. Daarnaast werkt ze ook toe naar het Belgisch kampioenschap op de weg in Liedekerke-Denderleeuw. “Ik wil daar winnen”, zegt Fien zelfverzekerd. “Vorig jaar eindigde ik op het BK als tweede, dus ik wil beter doen. Het belooft wel een spannende wedstrijd te worden. Met Marith Vanhove en nog een aantal andere meisjes is de tegenstand groot. Toch geloof ik in mijn eigen kunnen en werk ik vol ambitie toe naar deze wedstrijd”, besluit de nieuwelinge uit Sint-Joris-Beernem.