EZC en beloften in Rekkem: Zege voor Julien Van Den Brande

Julien Van Den Brande won op de wijk 't Paradijs voor zijn medevluchter David Desmecht. Ciske Aneca strandde op een derde plaats. (Foto WO)

WC Sportieve Hoop Rekkem mocht voor deze grote Kermisprijs – Ereprijs Roger Droesbeke 93 deelnemers begroeten op de wijk het Paradijs. Het werd een geanimeerde wedstrijd waar de aanvalspogingen elkaar razendsnel opvolgden en het peloton meermaals verbrokkelde.

Echt menens werd het in de tiende van de zeventien af te leggen ronden toen zich in drie tijden een kopgroep van 21 renners vormde. Teveel naar de zin van Julien Van Den Brande die een ronde later wegreed uit die groep. David Desmecht was de enige die nog zou aansluiten bij de leider. In de slotronde kwamen Ciske Aneca en David Geldhof nog opzetten maar voor de overwinning kwamen ze te laat.

Het was Julien Van De Brande, vijf jaar eerder al winnaar op dezelfde omloop tijden West-Vlaanderen Cycling Tour voor nieuwelingen, die het vlotjes haalde van David Desmecht. Ciske Aneca werd derde ten nadele van David Geldhof. Voor Van Den Brande was het de vijftiende zege van het seizoen.

(WO)

Eliterenners zonder contract en beloften in Rekkem

De uitslag van de wedstrijd voor eliterenners zonder contract en beloften, zaterdag in Rekkem.

– 93 deelnemers

1. Julien Van Den Brande de 113 km in 2u33:39

2. David Desmecht

3. Ciske Aneca op 0:09

4. David Geldhof; 5. Antoine Leleu 0:14; 6. Jochen Deweer; 7. Kenny Constant 0:17; 8. Tom Timmermans; 9. Richard Valentin (Fra); 10. Bram Van Renterghem.