Ex-profrenner Peter Farazijn bewondertWout van Aert

Peter Farazijn © Davy Coghe
Redactie KW

Voormalig profwielrenner Peter Farazijn is, net als heel de wielerwereld, onder de indruk van de prestaties van Wout van Aert. Vooral met zijn machtsexplosie op de Côte du Cap Blanc-Nez gooide hij grote ogen. Na drie tweede plaatsen was het dinsdag eindelijk raak.

Peter Farazijn hing in 2005 zijn fiets aan de haak. Hij maakte vooral indruk als meesterknecht van de betreurde Frank Vandenbroucke. Farazijn volgt de koers nog altijd op de voet en ook de Tour de France laat hij niet aan zich voorbijgaan.

“Wat Wout presteert, is fenomenaal. De laatste beklimming van rit vier heb ik ook al eens opgereden en dat bergje is echt lastig. Hoe hij iedereen daar los uit het wiel rijdt, is indrukwekkend. Ik verwacht wel niet dat Jumbo-Visma de Tour gaat winnen. Volgens mij is Pogacar te sterk voor Roglic en Vingegaard. De groene trui is een zekerheid voor Wout van Aert. Die jongen is echt extreem getalenteerd.”

West-Vlamingen

Er was ook West-Vlaams succes in de eerste Tourweek. Yves Lampaert won de openingstijdrit van 13,2 kilometer in Kopenhagen.

“Ik had het niet zien aankomen, maar Yves is natuurlijk een uitstekende renner. Ik verwacht hem nog wel eens in deze Ronde van Frankrijk. Hij rijdt vooral in dienst van Jakobsen, maar Yves zal zijn eigen kans wel nog eens mogen gaan. De andere West-Vlamingen moeten ook bij hun kopman blijven. Stan Dewulf kan misschien wel eens meespringen, maar hij moet vooral bij Ben O’Connor blijven, denk ik.”

“Stan is een goede coureur, maar om een etappe te winnen in de Tour zal hij nog wat stappen voorwaarts moeten zetten. Deze Tour moet hij vooral veel leren en proberen O’Connor veilig in Parijs te brengen. De Australiër is een van de voornaamste podiumkandidaten.”

(IVDA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.