Elite zonder contract Sven Claerhout richt eigen wielerploeg op

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Stijn Moerman

Met Cyclingteam Aluvano-Frituur De Flandrien-Yprauto zal er volgend seizoen een nieuwe ploeg deel uitmaken van het peloton voor elite zonder contract, beloften en elite dames. “Er kruipt heel wat tijd in, maar ik doe dit uit liefde voor de sport”, aldus Sven Claerhout, die samen met Mathias Declercq deze ploeg opgestart heeft.

“Het wielrennen heeft het al jaren zwaar te verduren. Niet alleen verdwijnen er steeds meer koersen, er zijn ook steeds minder ploegen waar renners terecht kunnen. Daarom ontstond in oktober 2018 het idee om met een eigen ploeg starten”, opent Claerhout. “Evident is het allemaal niet. Er komt veel meer bij kijken dan sponsors en renners zoeken. Maar uit liefde voor de sport ben ik ervoor gegaan. Ik ben hoofdsponsors Aluvano uit Sint-Eloois-Winkel, Frituur De Flandrien uit Roeselare en Yprauto uit Oostnieuwkerke dankbaar voor het vertrouwen. Het is niet enkel een team voor elite zonder contract en beloften, ook dames elite hebben hun plaats bij ons. Het is zelfs ons doel om in de toekomst op dat dameswielrennen te focussen.”

Het is niet enkel een team voor elite zonder contract en beloften, ook dames elite hebben hun plaats bij ons. Het is zelfs ons doel om in de toekomst op dat dameswielrennen te focussen

Het team telt dit seizoen al twee dames in zijn rangen: Anthea Vansteenkiste (Gits) en Bonnie Delanote (Kortemark). “Twee gemotiveerde rensters die het voorbije seizoen wat op de sukkel waren, maar enorm gemotiveerd zijn om zich te tonen. Naar dergelijke renners ben ik ook op zoek gegaan. Bij de heren zal ons team bestaan uit Laszlo Feys uit Veldegem, die zijn comeback maakt na vier jaar afwezigheid, Merlijn Decoster uit Oostende (winnaar interclub in Zillebeke, red.), Jonas Decouttere uit Rumbeke, Lukas Buijsse uit Lichtervelde, Bruce Deboot uit Egem, Justine Maelegheer uit Roeselare en mezelf. Ik had graag nog wat meer beloften aangetrokken, maar velen kijken de kat uit de boom, willen materiaal krijgen of klimkoersen kunnen rijden… Roeselare is ook niet in één dag gebouwd hé.”

Tovenaar Merlijn

“Onze ambitie? Door middel van een goede groepssfeer mooie resultaten behalen. Ik weet dat we niet over de absolute toppers beschikken, maar het is een gemotiveerde bende die ervoor wil gaan. Wees maar zeker dat we ons zullen laten opmerken in de kermiskoersen. En wie weet kan Merlijn nog iets uit zijn hoed toveren in de interclubs? Het is alvast onze bedoeling om alle West-Vlaamse interclubs en profkoersen te kunnen rijden. Hopelijk steunen de organisatoren dit nieuwe project en krijgen we startrecht”, besluit Sven Claerhout, die kan rekenen op Danny Gaytant, die vroeger actief was bij De Zeemeeuw, als ploegleider. (SM)

Elite zonder contract Sven Claerhout richt eigen wielerploeg op
© VDB

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.