Elite Naika Deneef uit Harelbeke met vraagtekens aan start van seizoen

Naika Deneef. © gf
Redactie KW

De 25-jarige Naika Deneef opent haar seizoen zondag in de Memorial Luc Van Haesebroucke in Outrijve. Voor haar is het eigenlijk een groot vraagteken, aangezien de Harelbeekse deze winter toch wat minder heeft kunnen trainen. Anderzijds staat ze dit ze dit seizoen wel met een fris gevoel aan de start.

“Ik ben deze winter alleen gaan wonen en werk intussen ook fulltime (bij Deknudt Nelis Advocaten, red.), waardoor ik het met minder training moet doen”, aldus Naika Deneef. “Ik vind het heel moeilijk om in te schatten hoe ver ik sta, al voel ik me op zich wel goed. Frisser dan vorig jaar zelfs. Toen kwam ik enorm slecht uit de winter, waarschijnlijk was ik zelfs een beetje overtraind. Dat zorgde algemeen voor een moeizame start. Gelukkig begon het stukken beter te lopen richting zomer. Ik begon mee de koers te maken, verzamelde een aantal toptien- en toptwintigplaatsen… Het PK in Hulste (tiende plaats algemeen en vijfde West-Vlaamse) en de wedstrijd in Torhout (elfde plaats) waren zowat mijn beste wedstrijden. Het waren koersen waaraan ik niet alleen een mooi resultaat, maar ook een goed gevoel overhield. Het gevoel dat ik zelf mee de koers had kunnen maken.” Verder werd de Harelbeekse ook nog 12de in Kemzeke, 14de in Stekene en 16de in Kallo.

Niveau doortrekken

“Wat het zondag wordt, zien we wel. Het is voor de meesten de eerste koers van het seizoen, dus je hoopt gewoon op volgen. Wellicht zal er veel volk aan de start verschijnen, dan zou voor mij een plaats bij de eerste 30 tot 40 een mooi begin zijn. In het eerste deel van het seizoen zullen interclubs toch nog niet aan de beurt zijn bij mij, dat zal pas voor de tweede seizoenshelft zijn met onder andere de Lotto Cup. De wedstrijden die mij het best liggen, zitten trouwens toch vooral in augustus en september. Ik hoop vooral het goede niveau door te trekken waarmee ik vorig jaar het seizoen afsloot. Niets moet, alles mag. We zien wel.”

De renster van Waasland Security-Wase Zon CT is zeker niet aan haar proefstuk toe. Ze begon als eerstejaarsnieuwelinge met wielrennen en is nu aan haar elfde seizoen toe. “Mijn mooiste koers tot nu toe? Dat was als tweedejaarsjuniore in Zele, waar ik solo naar de overwinning reed.” (RRK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier