Elite Lara Defour uit Oekene kijkt uit naar de start van het seizoen

Lara Defour reed deze winter ook enkele crossen als voorbereiding. © foto Coghe
Stijn Moerman

Zaterdag is het eindelijk zover voor de 22-jarige Lara Defour. De Oekense elite opent dan haar seizoen met de Omloop Het Nieuwsblad, gevolgd door Le Samyn des Dames op dinsdag. “Hopelijk kan ik dit seizoen opnieuw een stap vooruitzetten en de kloof met de internationale top weer wat verkleinen”, aldus de elite van Multum Accountants-LSK Ladies Cycling Team.

“Ik heb een bijna perfecte winter achter de rug”, steekt Lara Defour (22) van wal. “Voor het eerst in jaren heb ik geen kwaaltjes gehad en kon ik al mijn trainingen naar wens afwerken. Ik voel dat ik sterker geworden ben, al is het natuurlijk afwachten wat dat geeft in koers. Maar ik heb er alvast keihard voor gewerkt, samen met mijn nieuwe trainer Ruben Vanderhaeghen van Pulso-Preventielab. In december ben ik op stage geweest naar Mallorca en in februari ben ik ook met de beloften en elite van Gaverzicht-Be Okay meegetrokken naar Calpe. (lacht) Ik hing er wel bijna iedere training tussen mijn kader, maar de harde arbeid werpt zijn vruchten af. Ik voel me, zeker na onze ploegstage van vorig weekend, klaar om aan het nieuwe seizoen te beginnen.”

Meerjarenplan

“Mijn verwachtingen? Dat is moeilijk in te schatten. Een goed gevoel op training is nog geen garantie op een mooi resultaat in koers. Ik hoop dit seizoen opnieuw een stap vooruit te zetten en de kloof met de internationale top weer wat te verkleinen. Al is dat uiteraard een meerjarenplan waar ik al enkele seizoenen mee bezig ben. De Omloop heeft ondertussen nog weinig geheimen voor mij, want ik heb het parcours al twee keer verkend. Ik weet de gevaarlijke punten zijn. Het zal een pittige wedstrijd worden, zeker als je hoort dat ze echt flandrienweer voorspellen…”

“Bij mijn nieuwe ploeg Multum Accountants-LSK Ladies CT zit ik alvast prima om mezelf verder te ontwikkelen. De meeste mensen uit het entourage ken ik nog uit het verleden, waardoor ik weet wat ik mag verwachten. En als UCI-ploeg kunnen we een mooi programma afwerken. Dinsdag start ik ook in Le Samyn des Dames en daarna volgen nog Nokere Koerse, de Omloop van de Westhoek, Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen en misschien de Ronde van Vlaanderen. Daarnaast hoop ik ook op de Waalse klassiekers, maar daar zijn we nog niet zeker van deelname. Ik zou me daar graag nog eens testen, zeker omdat ik twee jaar terug 18de werd in de Brabantse Pijl”, besluit Lara, die in haar laatste jaar revalidatiewetenschappen en kinesitherapie zit.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier