Eli Iserbyt rijdt in Ronde van Vlaams-Brabant zijn eerste wedstrijdkilometers

© (Foto Belga)
Redactie KW

Eli Iserbyt is samen met Belgisch kampioen veldrijden Laurens Sweeck zowat het speerpunt binnen het team van Pauwels Sauzen-Bingoal. Voor Iserbyt is de vijfdaagse zittenkoers, de Ronde van Vlaams-Brabant, meteen ook zijn eerste officiële wedstrijd op de weg dit seizoen nadat hij eerder twee oefenkoersen afwerkte.

“Het is al een tijdje geleden dat we nog eens op verplaatsing mochten. Nu trekken we vijf dagen doorheen Vlaams-Brabant. Ik heb er wel al enkele stages opzitten en ik heb al twee oefenkoersen op mijn conto staan. Eén in Kruisem en één in Kemmel. Dat viel wel mee. Met de Ronde van Vlaams-Brabant krijg ik nu ineens vijf koersdagen op rij. Eigenlijk is deze rittenkoers een samenvloeiing van vijf aparte wedstrijden maar het is wel leuk de conditie op deze manier op te bouwen. Eigenlijk is het ideaal om de conditie wat aan te scherpen”, stelde Iserbyt.

Rekent Eli Iserbyt op het kopmanschap binnen zijn team? “Daar is nog niet over gesproken. Ik zie deze Ronde van Vlaams-Brabant eerder als vijf losse kermiskoersen. De moeilijkheidsgraad ligt niet zo hoog wegens net iets te vlak, maar je kan je er wel afbeulen. Ik denk dan ook dat Laurens Sweeck met zijn sprint er iets meer kan aanvangen dan ikzelf met mijn lichtgewicht. Mijn volgende koers is de Ronde van Wallonië. En dan de crossen? De Rapencross van Lokeren is al weggevallen. Het seizoen zou sowieso later beginnen maar nu zal het nog wat later zijn. Dat betekent dat het programma wat dikker opeengepakt zal zitten. Het zal van bij het begin de opdracht zijn om goed te zijn. Maar eerst de Ronde van Vlaams-Brabant.”

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten