Eli Iserbyt had een mindere dag

Eli Iserbyt moet nog even wachten op een achtste zege. In Ruddervoorde moest hij vrede nemen met een vijfde plek. “Ik had geen topdag en dan rijd ik ook nog eens tegen een paaltje”, verklaarde de 22-jarige West-Vlaming.

© (Foto Belga)

Iserbyt keek uit naar het duel met Van der Poel en gaf in de eerste twee rondes een goede indruk, maar daarna liep het fout. “Ik was iets minder dan normaal en ik maakte ook iets meer foutjes. Toen ik dan ook nog eens een paaltje raakte, was ik mijn ritme kwijt en dat vond ik niet meer terug. Daarna bleef ik de fouten opstapelen. Ik was niet top vandaag. Mathieu was absoluut de betere, hij zette me in het begin onder druk en hij dwong me een beetje om fouten te maken.”

“Ik wilde mijn eigen wedstrijd rijden. Ik zag dat hij af en toe wat vertraagde en wat versnelde. Ik probeerde hem zelf ook een beetje nerveus te maken, maar dat kostte me ook veel krachten. Het is jammer dat ik zelf nog een foutje maakte, want als ik met Laurens mee kan rijden, is het misschien nog een ander verhaal. Anderzijds: als ik zie hoe hij door het zand reed, was er weinig aan te doen. Om hem te verslaan, moest ik echt top zijn. Ik reed op mijn limiet en dat was gewoon niet goed genoeg. Mathieu was veel beter dan de rest. Daar moeten we mee leven.”

“Als ik volgende week weer in orde ben, moet een goede prestatie op het EK er wel in zitten. Iedereen kan eens een mindere dag hebben.”

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.