Halfcross kwam de West-Vlaming al solo voorin te zetten na een val van Belgisch kampioen Toon Aerts. De voormalige wereldkampioen bij de beloften diepte zijn kloof vervolgens stelselmatig uit om zo zijn zesde zege van het seizoen te pakken. In Gavere gingen de ereplaatsen naar de Nederlander Lars van der Haar (tweede) en Laurens Sweeck (derde).

"Van bij de start ging het er heel snel aan toe", vertelde de renner van Pauwels Sauzen-Bingoal. "Zelf was ik niet zo goed weg. Toch kon ik me vrij vlug naar de eerste plaatsen loodsen. Toon Aerts zette onmiddellijk veel druk, maar dat kwam omdat zowel Michael Vanthourenhout als ikzelf hem die positie oplegden. Dat kostte Toon veel krachten, waardoor hij wat later niet meer kon wedijveren voor de zege."

"In de tweede ronde kwam ik al al eens alleen op kop, maar dat was te vroeg. Meteen floot sportdirecteur Mario De Clercq me terug. Terecht, want ik voelde dat ik het hoge tempo niet zou kunnen volhouden. Uiteindelijk slaagde ik er toch in om alleen op kop te komen en dat in mijn eigen tempo. Ik onderhield van dan af dezelfde snelheid en zo kon ik beetje per beetje wegrijden van de rest."

Eli ISerbyt heeft nu twee van de drie Superprestigecrossen gewonnen. Volgende manche komt ook ene Mathieu van der Poel zich mengen in de debatten. "Ik kijk eerst uit naar de Koppenbergcross van vrijdag. Pas daarna staat Ruddervoorde op het programma en gaan we de strijd aan met Van der Poel."

(Belga)

Halfcross kwam de West-Vlaming al solo voorin te zetten na een val van Belgisch kampioen Toon Aerts. De voormalige wereldkampioen bij de beloften diepte zijn kloof vervolgens stelselmatig uit om zo zijn zesde zege van het seizoen te pakken. In Gavere gingen de ereplaatsen naar de Nederlander Lars van der Haar (tweede) en Laurens Sweeck (derde)."Van bij de start ging het er heel snel aan toe", vertelde de renner van Pauwels Sauzen-Bingoal. "Zelf was ik niet zo goed weg. Toch kon ik me vrij vlug naar de eerste plaatsen loodsen. Toon Aerts zette onmiddellijk veel druk, maar dat kwam omdat zowel Michael Vanthourenhout als ikzelf hem die positie oplegden. Dat kostte Toon veel krachten, waardoor hij wat later niet meer kon wedijveren voor de zege." "In de tweede ronde kwam ik al al eens alleen op kop, maar dat was te vroeg. Meteen floot sportdirecteur Mario De Clercq me terug. Terecht, want ik voelde dat ik het hoge tempo niet zou kunnen volhouden. Uiteindelijk slaagde ik er toch in om alleen op kop te komen en dat in mijn eigen tempo. Ik onderhield van dan af dezelfde snelheid en zo kon ik beetje per beetje wegrijden van de rest." Eli ISerbyt heeft nu twee van de drie Superprestigecrossen gewonnen. Volgende manche komt ook ene Mathieu van der Poel zich mengen in de debatten. "Ik kijk eerst uit naar de Koppenbergcross van vrijdag. Pas daarna staat Ruddervoorde op het programma en gaan we de strijd aan met Van der Poel."(Belga)