Eerstejaarsjunior Rune Thoré hoopt op een uitschieter

Rune Thoré is tevreden over zijn conditie. (foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

Vorige week kon eerstejaarsjunior Rune Thoré met de Trofee van Vlaanderen nog eens een thuiskoers betwisten in zijn eigen Reningelst. De conditie zit snor en de komende weken wil hij die verzilveren.

Rune Thoré kwam met veel adelbrieven over naar de nieuwelingen en kon als eerstejaars onmiddellijk bevestigen. Hij won de kermiskoers van Heestert, behaalde zilver op het PK tijdrijden en kroonde zich tot West-Vlaams kampioen op de weg. Hij had graag nog eens gewonnen in zijn kampioenentrui, maar een ongeval op training verhinderde dat. Als tweedejaars kon Rune bevestigen en won hij de lastige wedstrijd in Zandvoorde. Zelf was hij niet zo tevreden over zijn seizoen. “Ik sukkelde met mijn bloedwaarden waardoor ik niet zo constant reed. Gelukkig is dit euvel nu volledig van de baan”, aldus de Reningelstenaar, die deze winter dan de overstap naar de junioren maakte. Rune: “Ik ben tevreden over de voorbije maanden. Ik kon een mooi programma rijden en voel dat de conditie goed zit. Wel krijg ik in de laatste ronden vaak een klop, een werkpuntje.”

Trofee van Vlaanderen

Vorige week startte Rune met zijn Oost-Vlaamse ploeg Avia-Rudyco-Janatrans Cycling Team in de Trofee van Vlaanderen in Reningelst. Voor Rune was het zijn eerste thuiskoers sinds zijn periode als 14-jarige aspirant. Rune: “Het is altijd fijn om in eigen dorp te kunnen fietsen. Ik ben tevreden over mijn koers. Er stond veel wind waardoor het een lastige wedstrijd werd. Er reed uiteindelijk een groep weg met vooral buitenlandse renners. Dit zegt veel over het niveau van de wedstrijd. Ik finishte op een 51ste plaats.”

Ik wil met een goed gevoel de winter ingaan. Daarin wil ik vooral aan mijn explosiviteit werken

Zaterdag reed Rune ook de interclub in Gistel. “De snelle omloop lag me niet echt. Geef mij maar een wat selectiever parcours. De komende weken weet ik niet hoe mijn programma er zal uitzien. Wel hoop ik om her en der nog een mooie ereplaats te rijden. Zo wil ik met een goed gevoel de winter ingaan”, zegt Rune.

Houtbewerking

Volgend jaar wil Rune als tweedejaarsjunior opnieuw een stap vooruit zetten. Rune: “In de winter wil ik vooral trainen op mijn explosiviteit. Zo wil ik in de zwaardere koersen meedoen om de prijzen.” In september begint hij aan zijn laatste jaar houtbewerking aan het VTI van Poperinge. “Daarna wil ik beginnen werken, want ik ben de schoolbanken wat moe. Welke gevolgen dit zal hebben op mijn wielercarrière bekijk ik op het einde van volgend seizoen. Ik hoop de stap te kunnen zetten naar een mooie belofteploeg en zo mijn carrière verder uitbouwen. Daar werk ik hard voor”, besluit Rune.