Dovy Keukens-FCC wil de goede prestaties van vorig seizoen doortrekken

Ruben De Marez, voorzitter Frans Delameilleure en Jochen Deweer. © foto Coghe
Stijn Moerman

Bij hoofdsponsor Dovy Keukens in Beveren stelde Dovy Keukens-FCC zijn troepen voor het nieuwe seizoen voor. De club blijft in alle rust verder bouwen en hoopt de goede prestaties van vorig seizoen door te trekken. “Als we opnieuw 15 zeges kunnen boeken, ben ik al heel tevreden”, zegt Frans Delameilleure.

“Met 15 overwinningen kunnen we niet anders dan tevreden zijn over het voorbije seizoen”, opent voorzitter Frans Delameilleure. “De zege in de Beker van België in Zandhoven was prachtig, maar onze interclubzege in Ichtegem staat met stip op één voor mij. Ik win immers liever in eigen streek. Hier krijgen we veel meer media-aandacht met zo’n zege en die extra reclame voor onze ploeg is mooi meegenomen. Meer vraagt onze hoofdsponsor Dovy Keukens ook niet van ons. Ze leggen ons geen enkele druk op. Het is een leuke samenwerking. Ze krijgen dagelijks sponsoraanvragen binnen, maar blijven ons trouw. Ze zijn tevreden met de return. Vorig jaar zijn we zelfs eens met de ploeg in Mechelen gaan koersen op vraag van de plaatselijke toonzaalhouder van Dovy Keukens. Maar zoiets doen we met veel plezier.”

“Dovy Keukens blijft ons trouw en legt ons ook geen druk op”

“De voorbereiding is alvast prima verlopen. De sfeer zit goed. Dat bewijst de stage in Spanje. De renners moeten die zelf betalen, maar toch waren ze met 15 van de partij. En naast het harde trainen werd er ook heel wat afgelachen. Dat is nog altijd het voornaamste. De koers is voor de meesten een hobby naast hun job. Ons programma is in vergelijking met vorig jaar uitgebreid met enkele Franse wedstrijden. Onze nieuwe ploegleider Niels Nachtergaele heeft daar een paar jaar gekoerst en kent er dus zijn weg. En een Franse ronde is heel wat goedkoper dan bijvoorbeeld een Ronde van Namen.”

“We beschikken over een kern van 19 renners. Ik vind alvast dat we in de breedte versterkt zijn. Alle ogen zijn uiteraard opnieuw gericht op Jochen Deweer en Ruben De Marez, maar ik gun het de andere renners evenzeer om eens te winnen. Ze doen er immers allemaal veel voor. Maar we houden onze voeten op de grond en blijven stap per stap verder bouwen. En de renners gaan daarin mee. Als je ziet wat bijvoorbeeld een Jochen allemaal doet voor de ploeg… En samen met Ruben begeleidt hij ook de jongeren in de ploeg. Als voorzitter is dat fantastisch om te zien”, besluit Frans, die blij is met de twee nieuwe sponsors Devos-Capoen en Renohomes.

Milan Hanne: “Meten in de U23-koersen”

Milan Hanne.
Milan Hanne.© foto Coghe

Een van de nieuwe gezichten bij Dovy Keukens-FCC is Milan Hanne. De 19-jarige tweedejaarsbelofte komt over van Tops Antiek-Glascentra. “Toen de ploeg ermee stopte, heb ik meteen contact gezocht met Dovy Keukens-FCC”, aldus Milan. “Veel van mijn vrienden rijden er, mijn neef Kim Borry is hier actief en ze werken een mooi programma af. Ik ben dan ook heel blij om deel uit te maken van dit team. Ze beschikken ook over een prima omkadering.”

“Ik hoop alvast een constant seizoen af te werken. Vorig jaar kende ik bij mijn beloftendebuut een goed voorjaar met een vierde plaats in de Beker van België in Schoten als uitschieter, maar na de examens in juni geraakte ik nooit meer onder stoom. Een teleurstelling die ik in mijn tweede seizoen wil doorspoelen. Hopelijk kan ik ook af en toe eens voor een uitschieter zorgen. Vooral de U23-koersen staan met stip in mijn agenda. Daarin kan ik mij meten met mijn leeftijdsgenoten en zien hoe ver ik sta”, besluit de Oostnieuwkerkenaar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier