Doet Cériel Desal in Pittem een gooi naar de provinciale titel bij de beloften?

Voor het provinciaal kampioenschap voor beloften in Pittem wordt Cériel Desal naar voren geschoven als een van de favorieten. De resultaten van de 19-jarige Roeselarenaar zijn misschien nog niet top, maar de tweedejaars van EFC-L&R-Vulsteke voelt zich wel goed. “Het ontbreekt me voorlopig alleen wat aan geluk”, aldus de kleinzoon van Benoni Beheyt.

Op het PK tijdrijden werd Cériel Desal derde, na winnaar Jasper De Plus en Torsten Demeyere. (foto Bart) © VDB

“Zo’n provinciaal kampioenschap is altijd een speciale koers”, opent Cériel Desal (19) het gesprek. “Ik kijk er alvast naar uit, want vorig jaar moest ik omwille van knieproblemen verstek geven voor deze titelstrijd. Het wordt dus mijn vuurdoop op belofteniveau. Het parcours is mij voorlopig nog onbekend. Ik zal het de dag zelf wel ontdekken. Ik verwacht een vlakke omloop in Pittem, maar de kans op een massasprint is klein. Echte topsprinters hebben we niet in onze provincie en veel jongens zullen de koers hard willen maken.”

Hopelijk moet ik zondag na afloop niet ontgoocheld zijn

“Mijn verwachtingen? Een plaats stel ik niet voorop, maar ik hoop zo dicht mogelijk te eindigen en met een goed gevoel over de meet te komen. Dat is dit seizoen voorlopig nog niet vaak het geval geweest. Ik ben al vaak ontgoocheld geweest na afloop, omdat de wedstrijden door omstandigheden nog niet verliepen zoals ik hoopte. Het ontbreekt me momenteel wat aan geluk”, aldus de Roeselarenaar, die een grote favoriet voor zondag naar voren schuift. “Wesley Vercamst. We staan vaak aan de start van dezelfde wedstrijden en hij heeft al iedere keer indruk gemaakt. Ook vorige zaterdag in de 3Bergenprijs. Hij is echt sterk en is bovendien niet traag aan de meet. We zullen hem dus in het oog moeten houden.”

Betere wattages

Zelf werd Cériel 17de in de 3Bergenprijs. “Ik was echt goed. Na de Taaienberg heb ik een paar keer proberen weg te rijden, maar zonder succes. En net toen ik me even liet uitzakken, reed er wel een groepje weg. Uiteindelijk sprintte ik met een uitgedund groepje voor de zevende plaats. Opnieuw had ik het gevoel dat er meer inzat. Niet dat ik minder ben dan vorig seizoen – ik voel me even goed en mijn wattages zijn beter – maar het ontbreekt met voorlopig alleen wat aan geluk. Ik probeer er rustig onder te blijven en hopelijk kan ik straks met een goed gevoel mijn examenperiode intrekken. De voorbije jaren was ik ook meestal beter later op het seizoen, dus daar moet ik mij nu aan optrekken”, besluit de tweedejaarsbelofte van EFC-L&R-Vulsteke, die hoopt op selecties voor de Tour de la Manche (16-19/05), Pollare (25/05) en Paris-Roubaix (02/06).

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.