Diel Vergote leider in Beker van België

Diel Vergote richt zijn pijlen op de Beker van België. (foto Bart) © VDB
Redactie KW

De 17-jarige Diel Vergote legde zaterdag in Bonheiden na een sterke wedstrijd beslag op de vijfde plaats en neemt zo de leiderstrui over in de Beker van België. “Die ga ik de komende maanden proberen te verdedigen”, aldus de eerstejaarsjunior uit Meulebeke.

Doordat hij in de winter op de piste actief was, begon Diel Vergote iets later aan zijn seizoen op de weg. Maar de Meulebekenaar draaide als eerstejaars meteen goed mee in het juniorespeloton en stond meer dan zijn mannetje in het grotere werk. “De eerste koersen was het natuurlijk nog wat zoeken, maar in de Ster van Zuid-Limburg deed ik het al meer dan behoorlijk. Daarna finishte ik onder meer op de 30ste plaats in de E3 Harelbeke en de Omloop der 3 Provincies in Outrijve. Niet slecht als eerstejaars, want in die grote koersen ligt het niveau een pak hoger en krijgen we meer kilometers te verwerken. Alleen het PK viel wat tegen. Ik was iets te enthousiast gestart, waardoor mijn bobijntje tegen het einde van de koers op was.”

Gele leiderstrui

Afgelopen zaterdag legde de Meulebekenaar, die de kleuren van Zannata-Galloo CT Menen verdedigt, beslag op de vijfde plaats in Bonheiden, waardoor hij eigenaar wordt van de gele leiderstrui in de Beker van België. “Ik reed een aanvallende koers, maar het was wachten tot in de plaatselijke ronden om het verschil te maken. Samen met mijn ploegmaat Dylan Vandenstorme trok ik in de aanval en zo ontstond er een kopgroep waarmee we voorop bleven. In de sprint ben ik op 300 meter van de streep aangegaan. Te vroeg en ik werd dan ook nog eens gehinderd, waardoor ik tevreden moest zijn met de vijfde plaats. Er zat misschien meer in, maar ik houd er wel de leiderstrui in de Beker van België aan over. Een leuk extraatje. Die trui zal ik de komende maanden met de ploeg proberen te verdedigen, net als onze leidersplaats in het ploegenklassement.”

Nico Mattan heeft beloofd dat ik nog veel mooie koersen zal mogen rijden

De manches van de Beker van België worden dus het hoofddoel voor Diel Vergote. “Nico Mattan heeft mij beloofd dat ik nog heel wat mooie koersen zal mogen rijden, met onder meer die Beker van België. De rest zie ik dan nog wel. Hopelijk kan ik overal voluit mijn kans gaan en meestrijden voor de top tien, of misschien wel eens winnen. Zoveel mogelijk punten pakken in iedere koers is het doel”, besluit Diel, die aan de Topsportschool in Gent zit. (SM)