De nummer 20 van de week: Rune Meyhui

Beau Vandevyvere
Beau Vandevyvere Medewerker KW

WestSprint is aan zijn twintigste editie toe en speciaal daarvoor hebben wij deze rubriek in het leven geroepen. Elke week gaan wij op zoek naar een West-Vlaming die ergens twintigste werd in de uitslag. Dit keer viel die eer te beurt aan Rune Meyhui. De eerstejaarsnieuweling werd zaterdag 20ste in Heestert.

20 is natuurlijk een mooi getal, maar ben je ook tevreden met dat resultaat?

Daar ben ik heel tevreden mee. Het was een enorm lastige koers: de hele tijd regen, veel wind, een sterk deelnemersveld… Het peloton werd helemaal uit elkaar gereden, maar ik was wel mee met de kopgroep. Tot de slotronden, toen kreeg ik het echt moeilijk en moest ik passen. Dat is misschien het enige jammere aan mijn wedstrijd, dat ik net niet heb kunnen uitrijden. Op een ronde van het einde werd ik afgevlagd. Maar ik ben wel trots op mijn koers. Ik werd zelfs de tweede eerstejaars.

Mocht je prof kunnen worden, in welke koers zou je graag eens als twintigste finishen?

Lastige vraag, er zijn zo veel mooie koersen. Eens denken… De Ronde van Vlaanderen of Paris-Roubaix. Dat zijn twee fantastische wedstrijden, dus kiezen kan ik niet. Ik ga soms trainen in de Vlaamse Ardennen. Als ik een lange duurtraining moet doen, durf ik er al eens een helling insteken. Ik doe dat wel graag, rijden over kasseien. Al heb ik met vlakke kasseien nog geen ervaring, dus geen idee of Paris-Roubaix wel iets voor mij is.

Volg je het wielrennen ook een beetje?

Toch wel, zeker de grote koersen. En dan is er niet echt één renner waar ik voor supporter, ik heb het vooral voor jongens die de koers hard maken. Wout van Aert, Mathieu van der Poel, Tadej Pogacar… fantastische renners om naar te kijken. Zij maken de wielersport ook zo mooi. En het zijn allemaal jonge gasten. Ik heb ze ook gevolgd op de Olympische Spelen. Zilver voor Van Aert, brons voor Pogacar… Alleen jammer dat Van der Poel ten val kwam in het mountainbiken.

Wat vind je zelf je strafste prestatie?

Ook een moeilijke… Ik koers al van mijn acht jaar en heb bij de miniemen een paar keer gewonnen, maar voor mij is er niet echt iets dat er bovenuit springt. Of een koers waarvan ik zeg dat ik mezelf overstegen heb. Ik heb wel al enkele mooie uitslagen behaald… Maar laat ons zeggen dat ik hoop dat mijn strafste prestatie nog moet komen. (knipoog)

Is WestSprint een doel voor jou?

Een doel niet, maar ik ga wel proberen om zo hoog mogelijk te eindigen. En dat komt door goed te presteren. Ik merk wel dat ik ten opzichte van de tweedejaars nog wat tekort kom. Mijn conditie is goed, maar er is toch nog een krachtverschil. Daarom kijk ik nu al voorzichtig vooruit naar volgend jaar. Het zou mooi zijn mocht ik dit seizoen nog geselecteerd worden voor enkele grote koersen, dan kan ik die ervaring al meenemen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.