De nummer 20 van de week: Jens Vancauwenberghe

Beau Vandevyvere
Beau Vandevyvere Medewerker KW

WestSprint is aan zijn twintigste editie toe en speciaal daarvoor hebben wij deze rubriek in het leven geroepen. Elke week gaan wij op zoek naar een West-Vlaming die ergens twintigste werd in de uitslag. Dit keer viel die eer te beurt aan Jens Vancauwenberghe. De tweedejaarsjunior werd zondag 20ste in Ruiselede.

20 is natuurlijk een mooi getal, maar ben je ook tevreden met dat resultaat?

Goh, gezien de omstandigheden was het niet slecht. Ik voel dat de vorm nog niet is wat hij moet zijn. Ik had de voorbije weken veel last mijn hooikoorts en ik merk dat ik nog wat koersritme mis. Bovendien had ik de pech dat ik niet mee was met de juiste ontsnapping. Dus ben ik tevreden met die twintigste plaats? Het kon alleszins beter.

Mocht je prof kunnen worden, in welke koers zou je graag eens als twintigste finishen?

De Ronde van Vlaanderen. Ik ben een fan van de Vlaamse klassiekers en die korte hellingen liggen me wel. Het is jammer dat ik als junior nog geen zo’n koersen kon rijden, door corona. Maar als nieuweling heb ik er een paar keer van kunnen proeven.

Weet je wie zondag ook twintigste werd? Dylan Teuns, in de tweede rit van de Tour de France.

Daar heb ik niet op gelet, neen. ( lacht ) Maar ik vind Teuns wel een goede renner. Iemand die op verschillende terreinen uit de voeten kan. Maar mijn favoriete renner is Mathieu van der Poel. Hij heeft al zoveel straffe dingen gepresteerd… Zijn zege zondag, de Strade Bianchi, zijn wereldtitels in het veld, zijn solo in de Tirreno… Het is onmogelijk om er daar één uit te kiezen.

Wat vind je zelf jouw strafste prestatie?

Mijn provinciale titel bij de dertienjarige aspiranten. En de West-Vlaamse trui die daarbij hoorde, maakte het alleen maar specialer. Die hangt op een mooi plaatsje in mijn kamer. Ik ben er echt wel trots op.

Is WestSprint een doel voor jou?

Ik ben er eigenlijk niet echt mee bezig. Ik ga gewoon proberen om in elke koers zo goed mogelijk te presteren. Maar half augustus zou ik graag een uitschieter kennen. Dan staat voor ons het PK op het programma en valt er weer een trui te verdienen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.