Cycling Team Atom 6 uit Roeselare wil zich in de kijker rijden

De elite zonder contract, beloften en nevenbonders van Cycling Team Atom 6. © foto SB
Stijn Moerman

Cycling Team Atom 6 van Alexander Labbe gaat dit seizoen verder met zijn weg- en mountainbikeploeg. De kernen werden versterkt en het team hoopt zich overal in de kijker te rijden. De triatlonafdeling gaat verder als Multisportteam, waarvan de Roeselarenaar met Atom 6 wel sponsor blijft.

De kern van Cycling Team Atom 6 beschikt dit seizoen over 24 renners, verdeeld tussen elite zonder contract en beloften enerzijds en de nevenbonden anderzijds. “We zijn vooral in de breedte wat gegroeid”, zegt Alexander Labbe. “Het aantal elite zonder contract en beloften is gestegen. Op die manier kunnen we ons op alle niveaus in de kijker proberen te rijden. Als speerpunten van onze ploeg denk ik vooral aan Bryan Verdoolaeghe, die in het verleden telkens goed was voor een aantal zeges. Dat niveau moet hij bij ons kunnen terugvinden. Daarnaast hebben we nog enkele sterke renners zoals Nick Vandenberghe en Bjorn Ryde, die vorig seizoen nog voor BEAT Cycling Club reed. Grote ambities stellen we ons niet. We willen met ons team vooral een uitvalbasis zijn voor gemotiveerde renners die zich willen amuseren in hun hobby. Als de sfeer goed zit, volgen de resultaten wel vanzelf. Bij de nevenbonden mogen we wel iets verwachten van Jarno Sonneville, die daar al enkele jaren tot de top behoort. En met Eva Vermeersch hebben we ook een dame in onze rangen.”

De mountainbikers van Cycling Team Atom 6.
De mountainbikers van Cycling Team Atom 6.© foto SB

Naast het wegteam beschikt Cycling Team Atom 6 ook nog over zijn funteam. “Dat zijn onze enthousiaste bende mountainbikers die wekelijks voor de fun wat gaan rijden. Eigenlijk onze wielertoeristen op mountainbike”, lacht Alexander, die al zijn sponsors wil bedanken. “Als club proberen we iedereen te betrekken in onze werking. Onze sponsors moeten weten hoe er gewerkt wordt. Ik denk dat we daarmee redelijk uniek zijn.”

In tegenstelling tot vorig jaar zit de triatlonafdeling niet langer onder dezelfde vlag. “Met Multisportteam is er een aparte ploeg voor hen opgestart. Triatleten hebben immers een ander programma en trainingsschema. Het was dus niet evident om dat te combineren met de rest. Maar ik blijf hen wel sponsoren.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten