Omzeggens van bij de start trokken Dieter Bouvry, Marc Fournier, Roy Goldstein, Daniel Eaton, Eric Marcotte, Ivo Oliveira en Rob Ruijgh ten aanval. Hoe hard dit zevental ook zijn best deed, het peloton had geen zin in deze vroege vlucht. Wat verderop waren de vluchters eraan voor de moeite. Het sein dan voor negen anderen om in de buurt van Veurne, na 30 kilometer koers, een uitval op te zetten. Dat waren Dennis Coenen, David Boucher, Bryan Nauleau, Gatis Smukulis, Peter Koning, Oscar Riesebeek, Adrian Kurek, Maikel Zijlaard en Florian Stork. De vluchters mochten de eerste drie hellingen van de dag, de Sulferberg, Monteberg en Kemmelberg, aansnijden met een voorsprong van 6:30 op het peloton.

Oliespoor op parcours

Met nog 78 kilometer voor de boeg ging het licht uit bij Florian Stork en hij moest zijn metgezellen laten rijden. Op de kasseizone van de Steenstraat in Klerken moest ook David Boucher er even af, na bandbreuk, maar hij kon wat verderop opnieuw aansluiting vinden met de kopgroep. De acht leiders begonnen aan de drie plaatselijke ronden, die even hertekend werden omdat op het oorspronkelijke parcours een oliespoor lag, met een voorsprong van 3:50 op de grote groep. Bij de tweede beklimming van de Ruidenberg diende ook Maikel Zijlaard de kopgroep laten rijden. Het peloton bleef verder aan de achterstand knabbelen.

De leiders begonnen aan de slotronde met nog 35 seconden voorsprong op de grote groep en wat verderop waren zij er dan ook aan voor de moeite al spartelde Oscar Riesebeek nog wel even tegen. De sprintersploegen hielden alles netjes bijeen en in de daaropvolgende massasprint leek de Duitser Pascal Ackermann het te zullen halen tot hij in de laatste meters voorbij geflitst werd door respectievelijk Alvaro Hodeg en Kristoffer Halvorsen.

Alvaro Hodeg volgt Halvorsen op als eindlaureaat van de Bredene-Handzame Classic.

Top 10

1. Alvaro Hodeg

2. Kristoffer Halvorsen

3. Pascal Ackermann

4. Matteo Pelucchi

5. Adam Blythe

6. Keny Dehaes

7. Rui Oliveira

8. Tanguy Turgis

9. Moreno Hofland

10. Jonas Koch

Uitslag Handzame Classic

Omzeggens van bij de start trokken Dieter Bouvry, Marc Fournier, Roy Goldstein, Daniel Eaton, Eric Marcotte, Ivo Oliveira en Rob Ruijgh ten aanval. Hoe hard dit zevental ook zijn best deed, het peloton had geen zin in deze vroege vlucht. Wat verderop waren de vluchters eraan voor de moeite. Het sein dan voor negen anderen om in de buurt van Veurne, na 30 kilometer koers, een uitval op te zetten. Dat waren Dennis Coenen, David Boucher, Bryan Nauleau, Gatis Smukulis, Peter Koning, Oscar Riesebeek, Adrian Kurek, Maikel Zijlaard en Florian Stork. De vluchters mochten de eerste drie hellingen van de dag, de Sulferberg, Monteberg en Kemmelberg, aansnijden met een voorsprong van 6:30 op het peloton. Met nog 78 kilometer voor de boeg ging het licht uit bij Florian Stork en hij moest zijn metgezellen laten rijden. Op de kasseizone van de Steenstraat in Klerken moest ook David Boucher er even af, na bandbreuk, maar hij kon wat verderop opnieuw aansluiting vinden met de kopgroep. De acht leiders begonnen aan de drie plaatselijke ronden, die even hertekend werden omdat op het oorspronkelijke parcours een oliespoor lag, met een voorsprong van 3:50 op de grote groep. Bij de tweede beklimming van de Ruidenberg diende ook Maikel Zijlaard de kopgroep laten rijden. Het peloton bleef verder aan de achterstand knabbelen. De leiders begonnen aan de slotronde met nog 35 seconden voorsprong op de grote groep en wat verderop waren zij er dan ook aan voor de moeite al spartelde Oscar Riesebeek nog wel even tegen. De sprintersploegen hielden alles netjes bijeen en in de daaropvolgende massasprint leek de Duitser Pascal Ackermann het te zullen halen tot hij in de laatste meters voorbij geflitst werd door respectievelijk Alvaro Hodeg en Kristoffer Halvorsen. Alvaro Hodeg volgt Halvorsen op als eindlaureaat van de Bredene-Handzame Classic.1. Alvaro Hodeg2. Kristoffer Halvorsen3. Pascal Ackermann4. Matteo Pelucchi5. Adam Blythe6. Keny Dehaes7. Rui Oliveira8. Tanguy Turgis9. Moreno Hofland10. Jonas Koch