Chloé Clauwaert komt terug na schouderblessure

De afgelopen twee seizoenen heeft Chloé Clauwaert niet of nauwelijks kunnen koersen wegens omstandigheden. Voor 2019 is ze wel van plan om, als alles meezit uiteraard, er weer volop voor te gaan.

Chloé Clauwaert wist enkele jaren geleden bij de dames juniores nog naar de West-Vlaamse titel te sprinten. (Foto Coghe) © Foto Coghe

“Begin vorig seizoen ben ik aangereden, waardoor ik het hele jaar eigenlijk niets heb kunnen doen. Niet dat het een zware val was, maar ik moet zeer slecht neergekomen zijn op mijn schouder. Er waren geen breuken, ik ben ook niet geopereerd, maar blijkbaar zijn mijn spieren wel zwaar geraakt. Dat heeft me een hele tijd parten gespeeld, op acht maanden tijd heb ik hooguit vijf keer gefietst.”

“Ook nu heb ik geregeld nog wat last, maar fietsen lukt wel. De voorbereiding voor het nieuwe seizoen verloopt daarom nog op het gemak, om mijn schouder zeker niet te veel te belasten. Ik hoop tegen de start van het nieuwe seizoen weer in vorm te zijn. Als je pas later kan inspringen, sta je meteen al op achterstand tegenover de rest. Aangezien het niveau bij de dames ook almaar hoger wordt, ben je dus beter al van bij het begin erbij.”

Geen te hoge verwachtingen

“Ik weet dat ik geen al te hoge verwachtingen moet hebben, in de eerste plaats moet het mijn ambitie zijn om gewoon te volgen en stilaan de conditie weer op te bouwen. Grote koersen zijn dus zeker nog niet aan de orde, ik zal al blij zijn als ik mooi kan volgen en misschien enkele keren bij de eerste tien kan eindigen in een kermiskoers”, aldus Chloé.

“Op acht maanden tijd heb ik hooguit vijf keer gefietst”

Ook het jaar ervoor heeft de Geluwse, die inmiddels verhuisd is naar Kortrijk, zeer weinig tijd gehad om te koersen. “Het bleek zeer moeilijk te combineren met mijn werk. Intussen ben ik veranderd van job, ik werk nu in het magazijn van de Supra Bazar in Gullegem en er komt wat meer tijd vrij om te trainen en koersen.”

Overstap naar Molenspurters

De vorige seizoenen maakte ze deel uit van het damesteam Autoglas Wetteren CT, maar het komende jaar maakt Chloé samen met Lynn Depuers de overstap naar Wielerploeg De Molenspurters Meulebeke.

De inmiddels 21-jarige sportievelinge begon op 13-jarige leeftijd met wielrennen en vat nu haar negende seizoen aan. Bij de dames juniores wist ze enkele jaren geleden in Boezinge nog naar de West-Vlaamse titel te sprinten. (RRK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.