Bryan Coquard heeft met de GP Marcel Kint in Zwevegem zijn vierde zege van het seizoen geboekt. Eerder al zegevierde de 27-jarige Fransman in een rit in de Ster van Bessèges, een etappe in het Circuit van de Sarthe en een rit in de Vierdaagse van Duinkerke. Coquard nam in de West-Vlaamse gemeente de maat van iedereen na een massasprint. Hij is meteen ook de eerste leider in het klassement van de Bingoal Cycling Cup.

"Het was geen gemakkelijke sprint. Bovendien gaat het hier nog lichtjes bergaf wat de intensiteit nog wat groter maakt", wist Bryan Coquard. "Het is hier de bedoeling niet te vlug aan de leiding te komen in de sprint, zeker met de wind op kop. Je kan hier ineens veel snelheid verliezen. Ik paste mijn spurt echter perfect in. Tijdens de laatste kilometer sloop ik naar voor en kon er op het gepaste moment uit komen."

Op een licht hellende strook, waar nog eens de wind op kop zat, spatte het peloton steeds uit elkaar. "Daar mocht je je niet laten verrassen. Daarvoor kon ik rekenen op mijn teamgenoten. We reden met de ploeg een heel goede en doordachte wedstrijd. Het doet deugd te winnen van Nacer Bouhanni want hij is toch wel een steengoede sprinter. Trouwens het is altijd leuk als je kan zegevieren. En laat er ons toch geen te grote onderlinge strijd tussen Bouhanni en mezelf van maken. Ik ben alvast blij dat ik nog eens kan zegevieren."

Ontwikkelen als sprinter

Alfdan De Decker, de het brons pakte, wil zich verder ontwikkelen als sprinter. "Op voorhand was al gesteld dat ik ook zou mogen mee sprinten. Het is hier altijd hectisch. Vorig jaar werd Timothy Dupont opgehouden door een valpartij. Die fout wilden we nu niet meer maken, daarom waren er twee beschermde renners binnen het team. En dan kende Timothy Dupont de pech dat hij lek reed. Daarom ging alles naar mij toe en werd mijn kaart getrokken", verduidelijkte Alfdan De Decker.

Alfdan De Decker klopte bij het overschrijden van de eindmeet op zijn stuur. "Ik liet me in eerste instantie wat weg drummen. Ik schakelde ook te licht in aanloop naar de sprint. Ik durfde in volle spurt ook niet meer te schakelen omdat ik anders misschien helemaal zou stilvallen. Maar kijk eens met wie ik op het podium sta. Bryan Coquard en Nacer Bouhanni zijn toch wel grote namen. Er zit nog rek op mijn conditie. Vorig jaar trainde ik nog niet eens met een wattagemeter maar nu in deze ploeg word ik beter en beter opgevolgd. En ik wil me verder ontwikkelen als sprinter. En ik voel me alsmaar sterker worden ook. Het gaat dus meer dan de goede kant op met mij."

(Belga)