Briek Beuselinck: enkel zege ontbrak

Briek Beuselinck behaalde dit jaar zeven podiumplaatsen. (foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

Nog twee West-Vlaamse kermiskoersen resten ons dit weekend, maar voor Briek Beuselinck hoeft het niet meer. De 22-jarige Koekelarenaar sloot vorig weekend zijn seizoen af na de wedstrijd van Hooglede en deed dat met een overwegend positief gevoel. Meer dan terecht, als je het ons vraagt. De vind!-renner toonde meermaals zijn aanvalslust en behaalde tal van ereplaatsen. En toch is hij zelf niet helemaal tevreden met zijn jaar. “Ik vind dat die zege ontbreekt, anders was het helemaal perfect.”

Een 52ste plaats in de kermiskoers van Hooglede, het was niet waar Beuselinck vooraf op gehoopt had. Oorspronkelijk was het dan ook bedoeling dat hij daarna nog even zou doorgaan, maar een mindere dag deed Briek anders beslissen. “Het was gewoon niet echt mijn dagje. Ik voelde me totaal niet super en op het einde zat ik er helemaal door. Ik merk dat de frisheid ontbreekt en daarom leek het me niet echt zinvol om nog een weekje door te doen. Ik ben ook al sinds februari in de weer, dus op die paar koersen zal het niet meer komen.”

Enkel zege ontbreekt

Het is niet alleen een lang, maar ook (en vooral) een mooi seizoen geweest voor de vierdejaarsbelofte uit Koekelare. Een blik op zijn uitslagenlijstje zegt meer dan genoeg: drie keer vierde, drie keer derde, één keer tweede… Het levert hem zelfs een voorlopige top 15-notering op in de tussenstand van Westsprint. En toch is hij zelf niet helemaal gelukkig. “Ik mag zeker niet klagen”, beseft Briek. “Maar ik had graag een keertje gewonnen. Vorig jaar ben ik daar wel in geslaagd en ik voelde met dit seizoen nog een tikkeltje sterker. Maar om te winnen moet alles gewoon meezitten. Er waren een paar koersen waarin ik dacht: nu is het voor mij! Maar dan werd het telkens net niet. Zo was ik in Passendale mee met Rutger Wouters en Mario Willems, twee ervaren en sterke renners. Dan weet je dat het moeilijk wordt. In Beselare-Zonnebeke moest ik het in de finale opnemen tegen drie renners van Dovy en werd ik uiteindelijk derde. En in Vlissegem kon ik de zege bijna ruiken. Samen met Aneca en De Sy ging ik naar de meet en toen dacht ik echt dat het binnen was, maar ik miskeek me op De Sy en Aneca was gaan vliegen…. Dat was een gemiste kans. Nu ja, ik zal er niet van wakker liggen en volgend jaar probeer ik het gewoon opnieuw. Maar nu eerst een paar weekjes rusten. Ik denk dat ik dat wel verdiend heb.”

WestSprint was nooit een doel op zich, maar die top 15 zou heel plezant zijn

Dat is zeker. De renner van Vind! CT toonde zich in 2019 één van onze meest regelmatige beloften. Een plaatsje bij de 15 besten in Westprint liegt er alleszins niet om en ook zijn vierde plaats op het PK mag gezien worden. “Niet slecht, hé, voor een kermiscoureur”, grijnst Briek. “De meeste van mijn concurrenten sprokkelen een pak punten in interclubs en buitenlandse wedstrijden. Dat zit er voor mij niet in, dus ik ben best wel trots dat ik tussen die jongens sta. Dat klassement was nooit een doel op zich, maar ik zou het heel plezant vinden mocht ik mijn plaatsje in de top 15 kunnen vasthouden.”

Uitstekende sfeer

Of hij dan niet de ambitie heeft om volgend seizoen naar een grotere ploeg over te stappen, zodat hij ook eens kan proeven van de grotere wedstrijden, wilden we nog weten. “Eigenlijk totaal niet”, is de vind!-renner duidelijk. “Ik heb het gewoon ontzettend naar mijn zin bij mijn huidige team. Veel ploegmaten wonen bij mij in de buurt en het gebeurt bijna nooit dat ik alleen hoef te trainen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de sfeer tussen ons uitstekend is. Toen Dominique Baeckelandt – Backy voor de vrienden – vorige maand won, was ik ontzettend blij voor hem. En ook aan de prestaties van John-Ross Clauw kunnen we ons optrekken. Bovendien is ook onze voorzitter, Ivan Depoorter, een goede vriend geworden. Dus neen, ik heb er niet direct aan gedacht om te vertrekken”, besluit de 22-jarige schrijnwerker.