Brian Rigole voor eigen volk in Omloop der 3 Provincies?

Brian Rigole. (foto Bart) © VDB
Redactie KW

Zaterdag verliep het PK op de weg in De Haan voor Brian Rigole niet zoals gehoopt. Na een val in de eerste ronde moest hij opnieuw terugkomen en dat kostte natuurlijk krachten. Misschien kan hij zich op Hemelvaart wel tonen in de Omloop der 3 Provincies in eigen Avelgem, al is de selectie daarvoor nog niet bekend.

“Het PK begon inderdaad niet goed. Na een bruuske beweging in het peloton reed ik mijn voorwiel kapot en viel ik. Ik moest uiteindelijk terugkeren tussen de auto’s. Ik had wel wat last van mijn schaafwonden, maar heb me erover kunnen zetten. Na 120 kilometer wedstrijd zat er niet veel sprint in de benen, ik bolde uiteindelijk als 50ste binnen”, begint de renner van Gaverzicht-Be Okay zijn verhaal.

Ik hoop uiteraard dat ik me zal kunnen tonen voor eigen volk. Het parcours loopt over al mijn trainingswegen, maar ik zal de keuze van de ploeg respecteren als ik er niet bij zou zijn

“Wat de selecties voor de Omloop der 3 Provincies betreft, weet ik nog niet of ik zal kunnen deelnemen. Ik hoop uiteraard dat ik me zal kunnen tonen voor eigen volk. Het parcours loopt over al mijn trainingswegen, maar ik zal de keuze van de ploeg respecteren als ik er niet bij zou zijn. Het zwaartepunt op het parcours wordt wellicht de opeenvolging van Kwaremont en Paterberg. Dat zijn hellingen waarop ik, ondanks mijn iets zwaardere lichaamsbouw, toch nog goed uit de voeten kan. De Paterberg is trouwens een van mijn favoriete hellingen in de Vlaamse Ardennen”, aldus de leerling werktuigmachines aan het Atheneum in Avelgem.

Graag naar Orroir

“Voor een eerstejaarsjunior mag ik volgens mij wel tevreden zijn met mijn seizoen tot nu toe, al mag het natuurlijk altijd iets beter. Ik kon nu al drie keer een toptwintigplaats in de wacht slepen. Daar zou ik graag nog eens een topvijf- of toptienplaats aan toevoegen. In een sprint kan ik goed overweg, lange ontsnappingen daarentegen kunnen nog beter. Ik heb er deze winter al aan gewerkt en merk dat dit seizoen wel. Maar het kan altijd nog beter. Een wedstrijd waarin ik me graag nog eens zou willen testen, is de koers in Orroir. Als nieuweling reed ik er al graag. Nu zou ik eens willen zien hoe die lastige wedstrijd, met iedere ronde de beklimming van de Kluisberg, me bij de juniores bevalt.” (RRK)