Bredenaar Gianni Vermote rijdt zondag PK voor eigen volk

Gianni Vermote, hier aan het werk in Ichtegem met Joeri Calleeuw in zijn zog, kende nog niet veel meeval als belofte. (Foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

Het is nog niet het voorjaar geworden waar Gianni Vermote (20) op gehoopt had. De tweedejaarsbelofte heeft het moeilijk om zijn koersen uit te rijden. Maar aan de motivatie van de Bredenaar heeft dit nog niets afgedaan, want met het PK staat zondag een heuse thuiskoers voor de deur.

Dat zijn seizoensbegin niet om over naar huis te schrijven was, beseft Gianni Vermote zelf ook wel. De tweedejaarsbelofte zag 2017 grotendeels in rook opgaan door een aanslepend virus en ondervindt nog steeds moeite om die achterstand in te halen. “De overgang van juniores naar beloften is sowieso al geen gemakkelijke stap”, opent Vermote.

“In februari kreeg ik met zona af te rekenen waardoor ik er even tussenuit moest. Dan mis je natuurlijk enkele belangrijke maanden”

“Maar voor mij werd die echt extreem lastig. In februari kreeg ik met zona af te rekenen waardoor ik er even tussenuit moest. Dan mis je natuurlijk enkele belangrijke maanden. En in de zomer ben ik dan ook nog eens hervallen…. Opnieuw moest ik een aantal weken de fiets aan de kant laten staan om zeker te zijn dat het helemaal uit mijn lichaam was. Op die manier wordt het seizoen uiteraard wel heel kort.”

Druk op school

Komt daar nog eens bij dat de 20-jarige Bredenaar niet zo veel kan trainen als hij zelf zou willen. “Ik heb het nogal druk op school momenteel”, knikt Vermote. “Ik zit in mijn zevende en laatste jaar security aan het SiVi in Torhout en heb het gevoel dat mijn uithouding nog niet 100 procent op punt staat. Daarom wil ik er nog eens een mooie zomer van maken. Daarna wordt het tijd om een job te zoeken, maar ik wil eerst nog eens volop van het wielrennen kunnen genieten.”

Enorm gemotiveerd

En dat kan nu zondag al voor de tweedejaarsbelofte van Wielerteam Decock-Van Eyck-Devos-Capoen. Want met het provinciaal kampioenschap op de weg voor beloften in Bredene staat een echte thuiskoers voor de deur. “Ondanks mijn mindere seizoen ben ik enorm gemotiveerd om er het beste van te maken”, klinkt Vermote enthousiast.

“We krijgen veel rechte wegen voor de wielen geschoven. Als de wind slecht staat, mogen we echt spektakel verwachten”

“Ik mag rijden voor eigen volk en ken het parcours van binnen en van buiten. We krijgen veel rechte wegen voor de wielen geschoven. Als de wind slecht staat, mogen we echt spektakel verwachten. En zo heb ik het graag. Ik verwacht wel iets van Gilles Borra en Loran Cassaert. Twee sterke mannen, maar ik denk dat ook mijn ploegmaat Jari Carpentier dicht zal eindigen”, geeft Vermote als afsluiter nog een gouden tip mee. (Beau Vandevyvere)

Op zondag 29 april vindt in Bredene het provinciaal kampioenschap op de weg voor beloften plaats. Organisator: Duinensprinters Bredene. Inschrijvingen vanaf 12.15 uur in Restaurant Moeder Lambik, Kapelstraat 165. Officiële start om 14 uur, ter hoogte van Restaurant Moeder Lambik, aankomst voorzien om 17.30 uur. Parcours (145,2 km, 12 ronden van 12,1 km): Kapelstraat, Koninklijke Baan, Vosseslag, Duiveketestraat, Klemskerkestraat, Batterijstraat, Koerslaan, Kapelstraat. (TVB)