Berre Delesie: “Ik ontdekte pas vorig jaar mijn sprintersbenen”

Berre Delesie start zondag in Gent-Staden. (foto Gino Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

Dit weekend vindt met Gent-Staden de eerste grote afspraak voor beloften en elite zonder contract plaats. Vierdejaarsbelofte Berre Delesie (21) staat met een sterk blok van Tops Antiek-Glascentra HCT aan de start.

Gent-Staden is de traditionele opener van het wielerseizoen voor beloften en elite zonder contract. Vorig weekend vonden er wel een aantal voorbereidingswedstrijden plaats. Berre Delesie startte in Meulebeke en behaalde een vijfde plaats. “In de sprint kwam ik te traag op gang waardoor ik nooit op topsnelheid kwam. Toch ben ik blij met het gevoel op de fiets.” Berre heeft een goede winter achter de rug. Hij kende geen valpartijen en was niet ziek. “Nu heb ik wel een kleine verkoudheid, maar dat is verwaarloosbaar. In januari trainde ik wel even minder door mijn examens. Ik zit in mijn tweede jaar sport en bewegen aan Howest. Ik was voor alles geslaagd, dus met resultaat. Als voorbereiding trainde ik na mijn examens ook nog twee weken in Calpe. De eerste week maalde ik gewoon kilometers met ploegmaat Gill Meheus. De tweede week volgde een ploegstage en trainden we al meer op intensiteit. Mijn goed gevoel op training werd zondag bevestigd in de koers.”

We komen met een sterk blok aan de start. We gaan als ploeg onze plaats afdwingen

Dit weekend start Berre in Gent-Staden. Vorig jaar werd hij er 41ste “Deze week verkende ik nog eens de omloop. De grote lus is wel wat gewijzigd. Nu doen we bijvoorbeeld de kasseien van de Steenstraat en wel langs de kant bergop. Daar kan er geschift worden. Er is kans op regen, maar dat deert mij niet. We komen met een sterk blok aan de start. We gaan als ploeg onze plaats afdwingen. Ik wil de ploeg waar mogelijk bijstaan. Als ik in het slot nog in een kansrijke positie zit, ga ik mij zeker smijten.”

Heuvelland Classic

Berre ontdekte vorig jaar pas dat hij een sprinter was. “In het verleden dacht iedereen dat ik een hard- en tijdrijder was. Vorig jaar ontdekten we op stage dat ik sprintersbenen had. Ik train er nu veel meer op en merk verbetering. Dit seizoen wil ik graag eens winnen. Dat mag in kermiskoersen, maar ik wil me ook tonen in het grotere werk. Eind april zit mijn schooljaar er al op en dan kan ik volledig leven voor de fiets. In de rondes van Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant wil ik me bewijzen. Ook in de Heuvelland Classic wil ik meedoen voor winst. Ik barst van de ambitie en de goesting om me te bewijzen. Ik heb er zin in.”