Belofte Wouter Verhulst rijdt zondag in zijn eigen Oostrozebeke

Wouter Verhulst. (Foto Bart) © vdb
Stijn Moerman

Wouter Verhulst (19) is de laatste maanden goed op dreef. De tweedejaarsbelofte van Meubelen Gaverzicht-Glascentra liet zich al een paar keer opmerken in zowel de regionale koersen als in het grote werk. Zondag hoopt de Oostrozebekenaar op een goede prestatie voor eigen volk. “Maar dan zal ik geluk moeten hebben”, aldus Wouter Verhulst.

“Ik kijk telkens uit naar de koersen in Oostrozebeke, want het is altijd plezant om voor eigen volk te koersen”, steekt Wouter Verhulst (19) van wal. “Ook het Herfstcriterium later op het jaar is speciaal om te rijden, want die gaat dwars door het centrum en dan staat er enorm veel bekend volk. Familie, vrienden of gasten waarmee ik nog gevoetbald heb, iedereen staat dan te supporteren. Dat zorgt altijd voor extra motivatie. Hopelijk kan ik zondag een goede koers rijden, maar het wordt niet gemakkelijk. Het parcours is niet zwaar genoeg voor mij. Ik zal dus wat geluk moeten hebben. En ervoor zorgen dat ik me niet laat ringeloren door de oudere renners.”

“Het parcours in mijn eigen dorp is niet zwaar genoeg”

“Ook de voorbije jaren stond ik altijd aan de start van de koersen in Oostrozebeke. Als tweedejaarsjunior behaalde ik er ooit de vierde plaats, maar ik heb ook al de keerzijde van de medaille gezien. Bij de nieuwelingen was er een zware valpartij doordat een renner de verkeerde afslag nam. Hopelijk maken we dat geen tweede keer mee.”

In de aanval

Vorig weekend bewees de tweedejaarsbelofte van Meubelen Gaverzicht-Glascentra in de Beker van Belgiëmanche in Perwez dat hij de goede vorm te pakken heeft, al laat zijn 106de plaats dat niet vermoeden. “Ik reed er continu voorin en heb er uiteindelijk zo’n kleine 60 km in de aanval gereden. Na zo’n 115 km kreeg ik een klop en moest ik lossen. Ik zat met een groepje tussen de leiders en het peloton, maar toen werd de koers geneutraliseerd doordat het peloton verkeerd gereden was. Bij de herstart moesten ze maar 20 seconden na ons starten en waren we eraan voor de moeite. Zo bolde ik in de groep binnen op de 106de plaats na een pittige koers met veel kasseien, zo’n 1.000 hoogtemeters en een gemiddelde van 44 km per uur.”

Dankzij Arne Wallays

Wouter Verhulst hoopt die goede conditie in de zomer door te kunnen trekken. “In het begin van het seizoen liep het niet zo denderend. Ik kon volgen, maar dat was het ook. Sinds ik met Arne Wallays als trainer samenwerk, gaat het al heel wat beter. Vanaf de koers in Pittem, waar ik tiende werd, voel ik me echt goed en kan ik aanvallend koersen. Hopelijk kan ik op dit elan verder gaan en in de zomer eens een ereplaats in een interclub behalen. Maar dan moet ik nog wat slimmer koersen, want nu ben ik soms nog te gulzig met mijn krachten als ik me goed voel. Gelukkig zit ik bij een ideale ploeg om verder te groeien”, aldus Wouter, die uitkijkt naar de interclub in Reningelst, de Hill 60 in Zillebeke en de Ronde van Oost-Vlaanderen.

“Sinds ik met Arne Wallays als trainer samenwerk, gaat het al heel wat beter”

“Koersen die iets lastiger zijn en me dus moeten liggen. Vooral die Ronde van Oost-Vlaanderen moet iets voor mij zijn. Bovendien hebben we met Igor Courtens een van de betere sprinters in onze rangen en kunnen we met hem daar iets forceren. De sfeer zit alvast prima en dat zorgt ook voor betere resultaten.” (SM)