Belofte Jarne Jacques uit Hollebeke mikt dit seizoen op de topwedstrijden

Jarne Jacques. © foto Coghe
Redactie KW

Het seizoen is nog maar een paar weken ver en toch kun je al zeggen wie goed is en wie niet. Jarne Jacques behoort zeker tot die eerste categorie. De 21-jarige Hollebekenaar is uitstekend aan zijn derde jaar bij de beloften begonnen en steekt zijn ambities dan ook niet onder stoelen of banken.

Jarne Jacques heeft de afgelopen jaren een mooie progressie gemaakt. Een veelwinnaar is de Hollebekenaar nooit geweest, maar ondertussen staat hij wel zijn mannetje tussen de grote jongens en verzamelde hij al een hele reeks ereplaatsen. “Ik denk inderdaad dat ik nog elk seizoen een tikkeltje sterker word”, knikt Jarne. “In 2019 behaalde ik bijvoorbeeld een zevental toptiennoteringen en die lijn lijk ik gewoon door te zullen trekken. Op het clubkampioenschap in Deerlijk werd ik zevende en een paar dagen later was ik in Izegem mee met de kopgroep.”

Maar vooral zijn prestatie in Gent-Staden zal hem vertrouwen hebben gegeven. In zijn eerste grote koers van het jaar was hij steevast voorin te vinden en kon hij nog een verre ereplaats uit de brand slepen. “Telkens wanneer het peloton in waaiers werd getrokken, was ik mee met de eerste groep. Dan weet je dat je goed zit en dus probeerde ik in de eindsprint nog een mooi resultaat te behalen. Jammer dat ik daarin moest inhouden voor een renner die zich liet uitbollen, anders zat er veel meer in. Top tien was zeker mogelijk, maar het is uiteindelijk een 16de plaats geworden.”

Grote koersen

Die topnotering zal dan één van de komende weken moeten volgen. Al zal dat niet vanzelfsprekend zijn, want de derdejaarsbelofte heeft het zichzelf niet gemakkelijk gemaakt. In plaats van een programma vol kermiskoersen heeft Jacques er vooral de prestigieuze wedstrijden uitgepikt. “Ik mik dit jaar echt op de grote koersen. Zo verschijn ik zondag aan de start van de Omloop van het Waasland, een kermiskoers voor profs. En ook aan de Triptyque des Monts et Châteaux, een internationale driedaagse voor beloften, zal ik mogen deelnemen. En het is niet mijn bedoeling om zomaar de hoop te vullen. Ik hoop daarin echt een rol van betekenis te kunnen spelen. Dat is ambitieus, ja, maar wie geen ambities heeft, kan beter niet starten. Ik zal er alvast alles aan doen om daar top te zijn.”

Van de concurrentie heeft de 21-jarige Hollebekaar geen schrik en ook een eventuele stormdag kan hem niet uit zijn lood slaan. “Het mag van mij gerust waaien en regenen tijdens een wedstrijd. Graag zelfs, dan wordt het tenminste een harde koers en dat ligt me wel. Ik zie er misschien een mager en tenger ventje uit, maar ik laat me niet gemakkelijk wegzetten”, grijnst Jarne.

Trainer Sander Cordeel

2020 belooft voor Jacques een zwaar seizoen te zullen worden, maar de West-Vlaamse belofte van Gaverzicht-Be Okay kan daarbij altijd rekenen op de steun van Sander Cordeel. De ex-profrenner is sinds vorig jaar zijn trainer en Jarne is heel te spreken over de samenwerking. “Voor mij was het belangrijk dat ik iemand vond die me nauwgezet opvolgt en dat is met Sander zeker het geval. Veel zien we elkaar niet, maar we hebben bijna dagelijks contact. Als er iets is, mag ik het altijd zeggen. Dan past hij mijn trainingen dadelijk aan. Samen met hem denk ik het maximum uit mijn mogelijkheden te kunnen halen”, besluit de Hollebekenaar, die de richting interieur volgt aan het VTI van Ieper. (BVS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten