Weinig spankracht bij de 12-jarigen waar 16 renners van de 29 de kopgroep vormden. In de spurt liet Auke De Buysser alle jongens achter zich. Oskar De meester en Matthias Vivier werden tweede en derde.

Een bijna identiek scenario bij de 13-jarigen waar 18 van de 29 deelnemers voor de zege spurtten. Tommy Delestrait was daarbij de beste voor Matijs Van Strijthem enAnton Mertens. De Britse Bobbie Obrien was met haar vierde plaats beste dame.

Bij de 14-jarigen schudde Oostkampenaar Vigo Vanneste een lange solo uit zijn mouw. In de tweede ronde reed hij al weg van zijn 61 concurrenten. Even kregen we met Tangi Govaert, Brent Deltombe, Robbe Dewilde, Dries Magherman en Axel Vandamme vijf renners die in de tegenaanval gingen maar na een paar ronden werden ze opgeslorpt door het eerste gedeelte van het peloton.

Intussen was Vigo Vanneste bezig aan een indrukwekkende solo, in de trend van vorig jaar. De laatste twee ronden vatte hij aan met meer dan twee minuten en half. Axel Vandamme uit Houhulst won de spurt voor de tweede plaats, Steffen De Schuytteneer werd derde en Chelsey Saintobin was de beste bij de meisjes.

De volledige uitslag vind je hier:

(WO)

Uitslag aspiranten Wevelgem

Weinig spankracht bij de 12-jarigen waar 16 renners van de 29 de kopgroep vormden. In de spurt liet Auke De Buysser alle jongens achter zich. Oskar De meester en Matthias Vivier werden tweede en derde. Een bijna identiek scenario bij de 13-jarigen waar 18 van de 29 deelnemers voor de zege spurtten. Tommy Delestrait was daarbij de beste voor Matijs Van Strijthem enAnton Mertens. De Britse Bobbie Obrien was met haar vierde plaats beste dame. Bij de 14-jarigen schudde Oostkampenaar Vigo Vanneste een lange solo uit zijn mouw. In de tweede ronde reed hij al weg van zijn 61 concurrenten. Even kregen we met Tangi Govaert, Brent Deltombe, Robbe Dewilde, Dries Magherman en Axel Vandamme vijf renners die in de tegenaanval gingen maar na een paar ronden werden ze opgeslorpt door het eerste gedeelte van het peloton. Intussen was Vigo Vanneste bezig aan een indrukwekkende solo, in de trend van vorig jaar. De laatste twee ronden vatte hij aan met meer dan twee minuten en half. Axel Vandamme uit Houhulst won de spurt voor de tweede plaats, Steffen De Schuytteneer werd derde en Chelsey Saintobin was de beste bij de meisjes.De volledige uitslag vind je hier: (WO)