Aspiranten aan de slag in Bellegem

© IV
Redactie KW

Een week voor hun nationale kampioenschappen in het Henegouwse Saint-Ghislain (11/10) werkten onze aspiranten in Bellegem in een organisatie van KSV Bellegem een ultieme conditietest af.

Met 18 deelnemers aan de start meldde zich bij de 12-jarigen uiteindelijk een achttal voor de eindsprint. Kyano Cottignies toonde zich hierin de snelste. Giel De Nul mocht als tweede, Dylan Van Den Berghe als derde en Kaylee Servranckx als enig meisje mee op het podium.

Aspiranten aan de slag in Bellegem
© IV

Voor het treffen bij de 13-jarigen haalden 35 leeftijdsgenoten een rugnummer af. Jul Hélin en Tuur Verbeeck bundelden de krachten in een vroege vlucht. Het duo bouwde een voorsprong van ruim een minuut op. Jul Hélin spurtte vlot naar winst met enkele fietslengten voorsprong op Tuur Verbeeck. Zeno Durie finishte afgescheiden als derde. Bij de meisjes was er geen podium. Met twee aan de start raakten Auke De Buysser en Jilke Michielsen betrokken in een valpartij en staakten de strijd.

Aspiranten aan de slag in Bellegem
© IV

Aspiranten aan de slag in Bellegem
© IV

Met 44 deelnemers waaronder acht meisjes daagde een goed gestoffeerd deelnemersveld voor het treffen bij de 14-jarigen op. Onder impuls van Nolan Huysmans vormde zich een tien man sterke kopgroep. Uiteindelijk bleven er hiervan zes voorop. Initiatiefnemer Nolan Huysmans ging in de eindspurt Xander Scheldeman en Tommy Delestrait vooraf. Bij de meisjes was het goud voor Luca Verstraete, het zilver voor Laerke Expeels en het brons voor Nanoi Van Wettere.

(IV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten