Arthur De Neve: “Mijn grootvader is nog profwielrenner geweest”

Redactie KW

WestSprint viert dit jaar zijn 20ste verjaardag en dat vraagt om iets speciaals. Dus stellen wij u met veel plezier onze nieuwe rubriek voor: nummer 20. Elk weekend trekken we naar een koers in West-Vlaanderen en pikken we daar de 20ste renner in de uitslag uit. Dit keer viel die eer te beurt aan junior Arthur De Neve in De Klijte.

Naam: Arthur De Neve.

Ploeg: CT Luc Wallays-Jonge Renners Roeselare.

Categorie: juniores.

Woonplaats: Gits.

1. Je werd afgelopen weekend knap 20ste. Ben je daar tevreden mee?

“Met het gevoel in de koers alleszins wel. Het pittige parcours, het sterke deelnemersveld en de hevige wind zorgden ervoor dat het een slopende wedstrijd werd, maar ik voelde me goed en reed zelfs een ronde alleen voorop. Ik reageerde op een uitval van Ramses Debruyne en trok daarna nog even door. Ik had gehoopt om iemand mee te krijgen, maar dat was niet het geval. Jammer, want ik werd terug gepakt en moest daarna wat bekomen van de inspanning. En net toen vertrok de goede vlucht. Ik wist dat ik moest mee zijn, maar dat lukte gewoon niet. Maar deze 20ste plaats is ook niet slecht.”

2. Wat mogen we dit seizoen nog van je verwachten?

“Ik hoop de komende weken enkele sterke prestaties neer te zetten. De conditie gaat in stijgende lijn en er komen een pak mooie koersen aan. Ik denk dan bijvoorbeeld aan Nokere Koerse en Moerkerke-Damme. Dat zijn twee wedstrijden die me moeten liggen en daar wil ik graag een rol van betekenis spelen. Helemaal zeker van een selectie ben ik nog niet, maar ik heb er wel een goed oog in. En voor de rest mik ik vooral op een constant seizoen met enkele dichte ereplaatsen.”

3. Wat vind je het leukste aan koersen?

“Goh, dat vind ik een moeilijke. Ik heb het wielrennen bijna met de paplepel mee gekregen. Mijn grootvader is nog prof geweest. En nog een redelijke goede ook! Arthur Mommerency. Ik ben zelfs naar hem vernoemd. Van zodra ik kon fietsen, wou ik al koersen, maar mijn ouders vonden dat nog te vroeg. Pas als tweedejaarsnieuweling ben ik ermee begonnen. Ik vind het vooral leuk om diep te gaan, om buiten te zijn… Gewoon het gevoel van op mijn fiets te zitten. (lacht) Al is dat wel iets minder als het regent.”

4. Stel dat je mag kiezen: de 20ste plaats in een grote ronde of 20ste in een klassieker?

“Dan ga ik toch voor de klassieker. En dan liefst een Vlaamse kasseikoers. Niet alleen omdat die in principe het beste bij mijn mogelijkheden moeten passen, maar ook omdat het hier is dat de koers echt leeft. De sfeer tijdens de Ronde van Vlaanderen bijvoorbeeld, die moet echt onbeschrijfelijk zijn. Volgens mij is dat met geen enkele andere koers ter wereld te vergelijken.”

5. Als ik niet op de fiets zit, dan…

“Ben ik vooral met school bezig. Ik zit nu in het zesde middelbaar en moet ook een eindwerk zien af te ronden. Dat is soms wat plannen, maar het blijft haalbaar. Andere hobby’s heb ik niet echt. Ik heb wel een vriendin en daar kruipt ook behoorlijk wat tijd in (lacht). Dat is een grapje natuurlijk, want ik geniet enorm van onze momenten samen.” (BVS)

Arthur De Neve.
Arthur De Neve.© foto Bart

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten