Arne Verfaillie wil zich tonen in Memorial Danny Jonckheere

Arne Verfaillie koerste in juni ook al in Oudenburg. Volgende week woensdag doet hij dat opnieuw. (foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

Laatstejaarsbelofte Arne Verfaillie staat komende woensdag aan de start van de Memorial Danny Jonckheere in Oudenburg. Voor eigen publiek wil de 22-jarige Zerkegemnaar zich zoals altijd tonen met een sterke prestatie. “Als er een bende renners wegrijdt, dan moet ik mee zijn.”

Voor Arne Verfaillie loopt het huidige wielerseizoen voorlopig niet over rozen. Vooral door mechanische pech kon hij niet altijd zijn kansen verdedigen. “Dat klopt, ik heb dit jaar heel veel pech gehad. Ik ben dan ook niet content van mijn seizoen tot nu toe. De laatste vijf weken gaat het wel heel goed en zit ik constant mee in de aanval.” De renner van Gaverzicht – Be Okay voelt zich sowieso het best in zijn sas als hij de aanvalstrom kan luiden. “Zomaar meerijden in het peloton is niets voor mij. Ik word er alleen maar slechter van, ik val precies in slaap. Bij mij moet de gashendel van bij het begin open. Het is kwestie van te blijven demarreren, tot plots de juiste groep vertrekt. Soms probeer je tien keer en valt het na de elfde keer helemaal stil.”

Als er een bende wegrijdt, moet ik mee zijn. Ik mik op een goeie uitslag

Met zijn goede conditie fietste de Zerkegemnaar recent naar een zesde plaats in Beernem en een vijfde plek in Roeselare. “In Beernem zat de kans op de overwinning er in. Kort voor de meet was er een lastige bocht. De eerste die daar doorkwam was eigenlijk zeker van de zege, maar ik ben slecht uitgedraaid. Mijn conditie is momenteel supergoed eigenlijk. Het vertrouwen is vooral weer terug, na een mentaal moeilijke periode.” Het Belgisch kampioenschap in Habay-la-Neuve was dan weer wel een tegenvaller voor de costaud. “Door de zwaarte van het parcours was het sowieso al niets voor mij. Ik ben toch een ander type renner. Met een goeie dag had ik er toch meer van verwacht, maar de dag zelf had ik dan ook nog last van mijn buik. Ik voelde direct dat ik weinig kracht had. Het was eigenlijk constant overleven. Ik heb dan wel nog uitgereden voor de kilometers en de hoogtemeters.”

Memorial

Komende woensdag wil Verfaillie zijn goede benen verzilveren in eigen streek. “Op de Memorial Danny Jonckheere wil ik wel iets doen. Als er een bende wegrijdt, moet ik mee zijn. Ergens in het achterhoofd wil iedereen winnen natuurlijk, maar mijn ambitie is een goeie uitslag. Het koersverloop in Oudenburg is moeilijk te voorspellen. Zo’n interclub in eigen streek blijft toch speciaal. Je doet op één of andere manier toch iets meer je best en er komen wat meer supporters kijken.”

Ook de komende weken wil de 22-jarige Verfaillie zich nog onderscheiden. Op zijn kalender staan onder andere enkele wedstrijden met de profs. “Normaal ga ik inderdaad nog een paar profkoersen rijden, in Zwevezele en Kortemark. Kermiskoersen doe ik eigenlijk niet zo graag.” Winnen is dus niet het grote doel. “Ik wil me zoveel mogelijk tonen. Tonen dat ik goed kan fietsen. Het is voor de ploeg ook belangrijk dat ik zoveel mogelijk goede resultaten neerzet. Mee zijn met de sterke renners, dat is de bedoeling. Met volgend seizoen ben ik eigenlijk nog niet bezig. We zien wel wat er gebeurt. Eerst goed koersen, dat is het belangrijkste.”

Beloften en elite zonder contract in Oudenburg. Memorial Danny Jonckheere. Woensdag 28 augustus. Organisatie: Wielerclub Hand in Handzame. Start om 14 uur, aankomst om 17.45 uur. Parcours (160 km of 13 ronden): Marktstraat, Ettelgemstraat, Dorpsstraat, Korte Vijfwegstraat, Oude Brugse Weg, Westkerkestraat, Gistelsesteenweg, Noordstraat, Keiweg, Vaartstraat, Stationsstraat, Marktstraat.