Aäron Vervaeke uit Meulebeke moet door ziekte forfait geven voor seizoensopener voor eigen volk

Aäron Vervaeke zocht vorig seizoen even andere oorden op, maar koerst nu opnieuw voor De Molenspurters. © foto Coghe
Stijn Moerman

Geen Aäron Vervaeke zondag op het clubkampioenschap dat door zijn club De Molenspurters Meulebeke georganiseerd wordt. De 22-jarige Meulebekenaar sukkelt immers al enkele weken met een verkoudheid en zit nu aan de antibiotica. “Uiteraard spijtig, maar ik zal al blij zijn als ik dit weekend opnieuw mag trainen”, aldus de elite zonder contract.

“Hoe het met mij gaat? Niet goed”, zucht de 22-jarige Aäron Vervaeke. “Ik heb een verkoudheid opgelopen en die sleept al drie weken aan… Sinds maandag moet ik voor een week lang antibiotica nemen. Hopelijk geraak ik daarmee van het probleem verlost. Dat wil ook zeggen dat ik al een paar weken niet meer voluit kan trainen en dat ik dus forfait moet geven voor het clubkampioenschap. Heel spijtig, want het blijft toch speciaal om voor eigen volk te kunnen koersen. En dan zeker in een wedstrijd die door je eigen ploeg georganiseerd wordt. Maar het is wat het is. Het seizoen is nog lang. Ik zal al blij zijn als ik dit weekend opnieuw mag trainen. Gelukkig heb ik voor mijn ziekte een stevige basis kunnen leggen. Hopelijk kan ik daar straks op terugvallen. Ik keek ook enorm uit naar Gent-Staden, maar die koers zal ook te vroeg komen…”

Veel steun

De Meulebekenaar rijdt dit seizoen opnieuw in de vertrouwde kleuren van De Molenspurters, nadat hij in de vorige campagne uitweek naar Mysenlan-Baboco-Douterloigne. “Het was na tien jaar tijd om eens andere lucht op te snuiven. Maar door pech heb ik mij daar nooit helemaal kunnen tonen en de verwachtingen van de ploeg niet kunnen inlossen. En als je geen resultaten kan voorleggen, tonen er ook weinig ploegen interesse. Dan heb ik geen seconde getwijfeld om terug te keren naar De Molenspurters. Hier kan je ook een heel mooi programma rijden en ze helpen hier iedereen. Ze schuiven niemand aan de kant als het eens wat minder gaat, maar blijven hun renners volop steunen”, aldus de elite zonder contract, die de graduaatsopleiding Internet of Things volgt aan Howest Brugge.

Tonen na pechseizoen

Aäron Vervaeke begint aan zijn eerste seizoen als elite zonder contract, maar blijft ambitieus. “Echte doelen heb ik mij niet gesteld. Het zal vooral afwachten zijn hoe ik mij in de eerste koersen voel. Als de conditie in orde is, hoop ik hier en daar mee te kunnen doen voor de top vijf in de kermiskoersen. In de grotere wedstrijden hoop ik dan eens top tien te kunnen rijden. Ik heb nog iets recht te zetten na mijn minder vorig seizoen. In mijn tweede koers van het jaar – de Dorpenomloop Rucphen – kwam ik al zwaar ten val en heb ik heel het seizoen wat gesukkeld met mijn rug en heup. Ik heb nooit met een goed gevoel rondgereden. Ik heb zelfs enkele koersen met een draadje in mijn duim afgewerkt, nadat ik bij een valpartij in een wiel was gedraaid. Zo was het altijd iets. Oké, ik behaalde hier en daar wel enkele mooie ereplaatsen (Aäron behaalde een viertal toptienplaatsen, maar werd ook knap 14de in de Ronde van Oost-Vlaanderen, red.), maar het was onvoldoende. En door al het gesukkel was ik op het einde van het seizoen rap uitgeblust. Hopelijk kan ik dit seizoen weer voluit koersen. Ik vind het wel spijtig dat ik heel wat mooie U23-koersen niet meer kan betwisten, maar er zijn nog genoeg andere mooie koersen om mij te tonen”, besluit de kleinzoon van Pierre Buyse.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier