Aäron Vervaeke kon zijn conditie nog niet tonen

Redactie KW

Aäron Vervaeke (22) is begonnen aan zijn elfde seizoen als competitief wielrennen. De nieuwkomer bij het Oost-Vlaamse Mysenlan-Douterloigne CT kent een bewogen seizoensbegin. Na een goede start op het clubkampioenschap in eigen Meulebeke werd Aäron zowel in Brussel-Opwijk als in de Dorpenomloop van Rucphen getroffen door pech. Toch hoopt de vierdejaarsbelofte om zaterdag deel te nemen aan de regionale wedstrijd bij zijn deur.

“Het was na tien seizoenen eens tijd om andere lucht op te snuiven”, begint Aäron, die de Molenspurters Meulebeke inruilde voor Mysenlan-Douterloigne onder leiding van Kruisemnaar Olivier Onderbeke. “Mijn mooiste herinneringen? Ik kijk wel graag terug naar mijn periode bij de nieuwelingen. Een plezante ploeg en het speelse koersen vormden een perfect duo”, vertelt Vervaeke die een leerkrachtenopleiding volgt in de hogeschool Vives Brugge. “Op het clubkampioenschap in Meulebeke kon ik me in de massasprint goed plaatsen en eindigde ik als twintigste. Ik sta mijn mannetje en probeer altijd zo dicht mogelijk te finishen. De week erna mocht ik me opmaken voor het grotere werk met de eerste manche van de U23 Road Series: Brussel-Opwijk. Het was een koude, regenachtige dag met als gevolg veel partijen. In het eerste gedeelte van de koers kwam ik plots stil te staan en reed een andere renner mij aan in mijn rug. Ik kon weer aansluiten bij het peloton, maar mijn rug zei nee. Dus draaide ik af.”

Dit jaar zou ik graag willen opstaan. Dat mag zowel in het regionale circuit als in de interclubs zijn

“Afgelopen zondag stond de Dorpenomloop Rucphen op het programma, een UCI 1.2-wedstrijd. Ondanks de voorspelde weerberichten werd de koers toch op gang geschoten. De wind viel ook wel mee in het begin. Maar plots kwam zefel op. Een renner voor mij maakte een manoeuvre, waardoor ik de gracht niet meer kon ontwijken. De wedstrijd zat er meteen op. Bovendien werd de koers iets later toch afgelast. De schade valt uiteindelijk mee. Eventjes was ik wel de kracht uit mijn rechterbeen volledig verloren. Als ik voldoende hersteld ben, hoop ik om me tijdig klaar te stomen voor zaterdag”, houdt Vervaeke de positieve moed erin. “Het parcours in Meulebeke is veranderd. We rijden nu weg van het centrum richting Oostrozebeke. Het gaat een beetje op en af. Dat ligt me wel. De conditie is goed, maar jammer genoeg heb ik die nog niet kunnen tonen. Vorig seizoen viel ik een paar keer net naast het podium. Zo werd ik tweemaal vierde in Roeselare en in Gistel. Dit jaar zou ik graag eens willen opstaan. Dat mag zowel in het regionale circuit als in de interclubs zijn. De langere afstand maakt geen verschil voor mij. Vooral in de zomer wil ik op volle toeren draaien”, sluit de laatstejaarsbelofte uit Meulebeke af.