Assebroek Sander Inion vierde in Westsprint na topseizoen

In je eerste volledige seizoen als wielrenner meteen een vierde plaats behalen in de eindrangschikking van Westsprint, het is zeker niet iedereen gegeven. Sander Inion is het wel gelukt om dat kunststukje te verwezenlijken. De tweedejaarsnieuweling uit Assebroek won zijn eerste koers van 2019 - zijn vijftiende wedstrijd ooit - en ging daarna gewoon verder op dat elan. Hij tikte finaal af op twee overwinningen en een hele reeks ereplaatsen. Dan mag je met een positief gevoel de winter in.

Voormezele Gerben Dewinter trekt naar ... Gaverzicht-Be Okay

Met een 61ste plaats in de Topcompetitie van Affligem sloot tweedejaarsnieuweling Gerben Dewinter zondag zijn succesvol seizoen af. De renner van Wielerteam Ieper won vier wedstrijden en versierde ondertussen een transfer naar Gaverzicht Be-Okay. "Volgend jaar wil ik mijn grenzen blijven verleggen."

Waregem Jakov Beirlaen eindigt in top 15 WestSprint

Tweedejaarsnieuweling Jakov Beirlaen (16) kan terugblikken op een mooi seizoen. In totaal behaalde de renner van Wielerclub Onder Ons Parike vijf podia waarvan één in de voorlaatste rit van de West Vlaanderen Cycling Tour. "Ik heb mijn nieuwelingenperiode in schoonheid kunnen afsluiten", aldus de jonge Waregemnaar.

Gistel Jasper Dejaegher is verlost van klierkoorts

Tweedejaarsjunior Jasper Dejaegher zag zijn zomer helemaal in het water vallen door klierkoorts. Een volle maand moest de 18-jarige Gistelnaar zijn fiets aan de kant laten. "Ik heb wel geluk gehad dat we er vroeg bij waren, het virus zat maximum twee weken in mijn lichaam."

Lichtervelde Jaron Wydooghe combineert koers in 2020 opnieuw met een job

Jaron Wydooghe haalde nog een seizoen alles uit de kast om zich te tonen aan de grote ploegen. De 22-jarige Lichterveldenaar focuste zich als laatstejaarsbelofte bij GM Recycling Team volledig op de wielersport. Vanaf volgend seizoen combineert Jaron zijn favoriete sport, bij een nieuw team, met een job.

Roeselare Elite zonder contract Sven Claerhout richt eigen wielerploeg op

Met Cyclingteam Aluvano-Frituur De Flandrien-Yprauto zal er volgend seizoen een nieuwe ploeg deel uitmaken van het peloton voor elite zonder contract, beloften en elite dames. "Er kruipt heel wat tijd in, maar ik doe dit uit liefde voor de sport", aldus Sven Claerhout, die samen met Mathias Declercq deze ploeg opgestart heeft.

Roeselare Jurering van de IJzeren Briek (deel 2)

Tom Vandenbussche

Op maandag 30 september kwamen Hans De Clercq, Dirk Demol, Niko Eeckhout, Patrick Lefevere en Michel Pollentier in de gebouwen van Roularta samen om de 40 West-Vlaamse profrenners van het voorbije wegseizoen te evalueren. Op donderdag 24 oktober wordt de IJzeren Briek 2018 tijdens de slotuitreiking van WestSprint bekendgemaakt, maar in afwachting daarvan kan u de jurering uitgebreid nalezen. Vandaag: deel 2.

Roeselare Jurering van de IJzeren Briek (deel 1)

Tom Vandenbussche

Op maandag 30 september kwamen Hans De Clercq, Dirk Demol, Niko Eeckhout, Patrick Lefevere en Michel Pollentier in de gebouwen van Roularta samen om de 40 West-Vlaamse profrenners van het voorbije wegseizoen te evalueren. Op donderdag 24 oktober wordt de IJzeren Briek 2018 tijdens de slotuitreiking van WestSprint bekendgemaakt, maar in afwachting daarvan kan u de jurering uitgebreid nalezen. Vandaag: deel 1.

Roeselare Wie zijn de eindlaureaten van WestSprint 2019? (week 31)

Tom Vandenbussche

Elke week publiceren we op kw.be de volledige tussenstanden van WestSprint, het regelmatigheidscriterium van Krant van West-Vlaanderen voor de beloftevolle wielrenners en wielrensters uit onze provincie. Wie voert deze week het klassement aan bij nieuwelingen, juniores en beloften?

Deerlijk Jo Maes wint in Deerlijk

Wielerteam Gaverzicht-BE-Okay kreeg 66 elites z/c en beloften aan de start van Belgiek Koerse.

Roeselare Jelle Wallays wint Parijs Tours

Jelle Wallays heeft zondagmiddag Parijs Tours gewonnen. Het is de tweede keer dat de Stadenaar deze koers wint. Eerder deed hij dat al in 2014. De dertigjarige West-Vlaming haalde het na 217 kilometer tussen startplaats Chartres en de aankomst in Tours solo voor de Nederlander Niki Terpstra (Total-Direct Energie) en Oliver Naesen (AG2R La Mondiale). Wallays reed vijftig kilometer solo in de aanval.

Iserbyt toont ook in Gieten zijn meesterschap

Eli Iserbyt (Pauwels Sauzen-Bingoal) was zondag de beste in de eerste manche van de Superprestige in het Nederlandse Gieten. De bijna 22-jarige Kuurnenaar haalde het afgescheiden voor Quinten Hermans (Telenet Baloise Lions) en de Nederlander Corné van Kessel (Telenet Baloise Lions). Het is voor Iserbyt al de vierde zege van het seizoen. Eerder won hij de twee Wereldbekers in de Verenigde Staten en zaterdag triomfeerde hij ook al in de Polderscross in Kruibeke.