Koksijde Mathieu van der Poel domineert in Koksijde na inhaalrace

Mathieu van der Poel (Corendon-Circus) heeft zondag in Koksijde de vijfde manche van het seizoen in de wereldbeker veldrijden op zijn naam geschreven. De Nederlander haalde het voor Laurens Sweeck en Belgisch kampioen Toon Aerts.

Ruddervoorde Eli Iserbyt had een mindere dag

Eli Iserbyt moet nog even wachten op een achtste zege. In Ruddervoorde moest hij vrede nemen met een vijfde plek. "Ik had geen topdag en dan rijd ik ook nog eens tegen een paaltje", verklaarde de 22-jarige West-Vlaming.

Ruddervoorde Mathieu van der Poel wint meteen bij comeback, Iserbyt vijfde

Mathieu van der Poel (Corendon-Circus) heeft zijn terugkeer in het veldrijden niet gemist. De 24-jarige Nederlander won zondag de Superprestige in Ruddervoorde. De wereldkampioen finishte met 19 seconden voorsprong op Laurens Sweeck. Belgisch kampioen Toon Aerts mocht als derde mee het podium op. Eli Iserbyt, die het seizoen tot nu domineerde, werd vijfde.

Eli Iserbyt demonstreert in Gavere

Eli Iserbyt (Pauwels Sauzen-Bingoal) heeft zondag de Superprestige in Gavere gewonnen, de derde manche van het seizoen in het regelmatigheidscriterium.

Aartrijke IJzeren Briek bij de dames voor Julie Van De Velde en Shari Bossuyt

Julie Van De Velde volgt Nicky Degrendele op als IJzeren Briek bij de dames. De jury verkoos de regelmaat van de Aartrijkse boven de Belgische titel op de weg van Jesse Vandenbulcke en de twee bronzen medailles op het EK piste voor beloften van Shari Bossuyt. Die laatste kreeg wel de Jongeren IJzeren Briek voor dames tot 23 jaar overhandigd.

Sint-Joris (Beernem) Fien De Wispelaere derde in WestSprint

Fien De Wispelaere kan leven met haar derde plaats in WestSprint. "Er zat misschien nog iets meer in, maar ik ben tevreden over mijn sterk seizoenseinde", zegt de eerstejaarsjuniore uit Sint-Joris-Beernem.

Bredene Tweede stek voor Julie Hendrickx in WestSprint

Julie Hendrickx (16) heeft een mooi seizoen achter de rug. De tweedejaarsnieuwelinge uit Bredene behaalde maar liefst elf podiumplaatsen waarvan drie overwinningen. Haar regelmaat werd beloond met een tweede plaats in Westsprint en dat voor het tweede jaar op rij.