Ruddervoorde Eli Iserbyt had een mindere dag

Eli Iserbyt moet nog even wachten op een achtste zege. In Ruddervoorde moest hij vrede nemen met een vijfde plek. "Ik had geen topdag en dan rijd ik ook nog eens tegen een paaltje", verklaarde de 22-jarige West-Vlaming.

Ruddervoorde Mathieu van der Poel wint meteen bij comeback, Iserbyt vijfde

Mathieu van der Poel (Corendon-Circus) heeft zijn terugkeer in het veldrijden niet gemist. De 24-jarige Nederlander won zondag de Superprestige in Ruddervoorde. De wereldkampioen finishte met 19 seconden voorsprong op Laurens Sweeck. Belgisch kampioen Toon Aerts mocht als derde mee het podium op. Eli Iserbyt, die het seizoen tot nu domineerde, werd vijfde.

Eli Iserbyt demonstreert in Gavere

Eli Iserbyt (Pauwels Sauzen-Bingoal) heeft zondag de Superprestige in Gavere gewonnen, de derde manche van het seizoen in het regelmatigheidscriterium.

Aartrijke IJzeren Briek bij de dames voor Julie Van De Velde en Shari Bossuyt

Julie Van De Velde volgt Nicky Degrendele op als IJzeren Briek bij de dames. De jury verkoos de regelmaat van de Aartrijkse boven de Belgische titel op de weg van Jesse Vandenbulcke en de twee bronzen medailles op het EK piste voor beloften van Shari Bossuyt. Die laatste kreeg wel de Jongeren IJzeren Briek voor dames tot 23 jaar overhandigd.

Sint-Joris (Beernem) Fien De Wispelaere derde in WestSprint

Fien De Wispelaere kan leven met haar derde plaats in WestSprint. "Er zat misschien nog iets meer in, maar ik ben tevreden over mijn sterk seizoenseinde", zegt de eerstejaarsjuniore uit Sint-Joris-Beernem.

Bredene Tweede stek voor Julie Hendrickx in WestSprint

Julie Hendrickx (16) heeft een mooi seizoen achter de rug. De tweedejaarsnieuwelinge uit Bredene behaalde maar liefst elf podiumplaatsen waarvan drie overwinningen. Haar regelmaat werd beloond met een tweede plaats in Westsprint en dat voor het tweede jaar op rij.

Diksmuide Jens Dalle was één van de sterkhouders als nieuweling

Met zeven overwinningen kan tweedejaarsnieuweling Jens Dalle terugblikken op een knap seizoen. De renner van Wielerclub Onder Ons Parike kijkt nu al uit naar zijn juniorendebuut. "Starten in de Ronde van Vlaanderen zou fantastisch zijn."

Ieper Wielerteam Ieper verwelkomt broers Boutté in 2020

Voorzitter Bjorn Vermeersch blikt tevreden terug op het tiende seizoen van Wielerteam Ieper in het wielerpeloton. Ondertussen lopen de voorbereidingen voor 2020 en heeft de ploeg al een mooi transfernieuwtje. De broers Kenzie en Jordy Boutté maken namelijk een comeback als elite zonder contract.

Roeselare Jonge Renners Roeselare blikken tevreden terug op wegseizoen

CT Luc Wallays-Jonge Renners Roeselare is al jaren een van de toonaangevende clubs in het wielermilieu. Deze ploeg doet er alles aan om hun renners een goede opleiding aan te bieden en telt jaarlijks rond de 100 leden, zonder renners weg te plukken bij andere teams. En toch blijven de troepen van voorzitter Kris Hanne en sportief manager Olivier Maertens jaar na jaar goed presteren.

Ruddervoorde Lotte Popelier wordt knap tweede in WestSprint

Lotte Popelier kan tevreden terugblikken op haar seizoen. De 18-jarige Ruddervoordse won twee keer én was als reserve aangeduid voor het wereldkampioenschap op de weg voor dames juniores in Yorkshire. "Jammer dat het een vlak parcours was, op een lastigere omloop was ik er misschien wel bij geweest."